Home [njuz] Snoop Dogg na EXITU

Snoop Dogg na EXITU

64
0

z-snoopAmerički reper, producent i glumac Snoop Dogg dolazi u Novi Sad i nastupiće na velikoj bini EXIT festivala, u subotu 14. jula, što je već potvrđeno i na njegovom zvaničnom sajtu . Prateći vokali, gitare i trube, gramofoni, bubnjevi, klavijature, ukratko – još deset ljudi će se uz Snoop Dogga pojaviti na EXIT bini.

Pre mesec dana Snoop Dogg je izdao je novi singl „Boss' Life”, koji se već vrti po svim relevantnim top listama. Ovaj west coast MC se trenutno priprema za evropsku turneju i razmišlja o novim projektima. Inače poznat po tome što mnogo i uspešno sarađuje sa različitim umetnicima, sada planira da predloži saradnju kanadskoj pevačici Celine Dion. Ovu ideju obrazložio je time da je produciranje hip-hop bitova za američke muzičare isuviše lako.

U novembru prošle godine Snoop Dog je izdao album Tha Blue Carpet Treatment, koji su kao producenti potpisali i Pharrell Williams i Dr. Dre. A osim njih gosti na albumu su R. Kelly, Ice Cube, D'Angelo, Akon, B-Real (Cypress Hill) i, kao iznenađenje, Stevie Wonder. Pet singlova sa ovog albuma zauzelo je veoma visoke pozicije
na top listama, a singl „I Wanna Fuck You“ čak 1. mesto u Americi i 3. u Velikoj Britaniji.
Snoop Dog priprema deveti album, koji bi pod nazivom Ego Trippin' trebalo da se pojavi krajem ove ili početkom sledeće godine. Na ovom albumu Snoop će, kako je najavio, prekinuti tradiciju saradnje sa drugim muzičarima: „Uradiću ceo album sam. Neću goste, repere, pevače, ništa. Samo Snoop Dogg. Hoću da me osetite…“

Pored albuma Snoop Dogg producira i glumi u filmu Coach Snoop, koji se takođe očekuje krajem ove ili početkom sledeće godine. Film je baziran na ličnom iskustvu koje je ovaj američki reper imao kao trener školskog fudbalskog tima u kom igra njegov sin.
Snoop Dogg je dobitnik četiri MTV nagrade, od čega je tri dobio u poslednjih godinu dana, a pored toga osam puta je nominovan za Grammy i mnoge druge nagrade.