Home [njuz] Koncerti Beogradske arene u junu

Koncerti Beogradske arene u junu

48
0

gitara.jpegGipsy Kings, Bebel Žilberto, Kaiser Chiefs i ZZ Top su koncerti koje će Beogradska arena organizovati u junu mesecu. Gipsy Kings će nastupiti u Areni 1. juna, Bebbel Gilberto 9. juna u Sava Centru, Kaiser Chiefs 19. a ZZ Top 21. juna u Areni. Ulaznice za Gipsy Kings i ZZ Top već se nalaze u prodaji a možete ih kupiti ovde >>>.

gypsy_kingsGipsy Kings
(Kal – domaćin koncerta)
Mesto: Beogradska arena
Datum: 01. 06.

Članovi grupe “Gipsy Kings” potiču iz romskih naselja sa juga Francuske. Prvobitnu postavu sastavljenu od pevača i gitarista iz porodica Rejes i Biljardo predvodio je Nikolas Rejes. Od uličnih svirača i zabavljača na proslavama i svadbama u Kanu, postali su jedna od napoznatijih grupa u svetu. Dinamičan zvuk gitare i strastveno pevanje njihov su prepoznatljiv stil i predstavljaju muzičku tradiciju poznatiju kao “rumba flamengo”. Od prvog internacionalnog hita “Bamboleo” koji su izdali 1987. godine, do poslednjeg albuma “Roots” koji je svetlo dana ugledao 2004.godine, prodali su više od 14 miliona ploča. Prevazilazeći sve jezičke barijere, njihove pesme ostavljaju snažan utisak na sve ljubitelje latino ritma u svetu.


bebel_gilbertoBebel Gilberto
(Forro in The Dark – gosti)
Mesto: Sava centar
Datum: 09. 06.

Bebel Žilberto, brazilska pevačica, svoje početke beleži još sa 7 godina kao gost na solo albumu svoje majke, džez pevačice. Kasnije se ističe i kao tekstopisac svojih pesama. Prvi album, Bebel Gilberto (mini-LP), snimila je 1986. Kroz njenu karijeru vidi se da nije pratila put muzike svoje majke već odlaskom u Njujork razvija sopstveni jednistveni muzički stil. Njen glas predstavlja magičnu kombinaciju suptilnosti i moćne emocije. Sarađivala je sa mnogim svetski poznatim imenima kao što su David Byrne, Caetano Veloso, Džordž Majkl i Thievery Corporation. Njen soulful miks brazilske i internacionalne muzike osvojio je svet albumom Tanto Tempo iz 2000. koji je postao najprodavaniji brazislki album u Americi i doneo joj 3 nagrade Gremmy. Na poslednjem albumu Momento iz 2007. Bebel je napisala i komponovala skoro sve svoje pesme a posebno se ističu “Caçada”, “Tranquilo” i bosa nova-džez verzija “Night And Day” klasike Kola Portera.

kaiser_chiefsKAISER CHIEFS
Mesto: Beogradska arena
Datum: 19. 06.

Kaiser Chiefs je new wave rock band iz Lidsa, Engleska. Prvobitan sastav činila su tri školska druga kojima se 1997. godine pridružuju još dva člana i pod imenom Kaiser Chiefs prvi put se pojavljuju 2003. godine. Prvi album “Emploiment” pojavio se u javnosti u februaru 2005. godine i sa pesmom “Oh, My God” premašio je sva očekivanja kritičara i celokupne javnosti. Na britanskoj top listi u konkurenciji 40 albuma, taj album zadržao se rekordnih 18 meseci. Njihovom muzikom bila je obeležena posebno 2005. godina u kojoj su se njihovi hitovi mogli veoma često da čuju na radio i TV stanicama. Od britanskih muzičkih nagrada 2006. godine osvojili su 3 vrlo prestižne: nagradu za najbolju grupu, najbolji živi nastup i nagradu za najbolji britanski rok nastup. Od pojavljivanja na svetskoj muzičkoj sceni, njihov najuspešniji singl jeste “Rubby”, izdat u februaru 2007., koji je te godine zauzimao prvo mesto na mnogim svetskim top listama. Inače singl “Rubby” nalazi se na njihovom drugom albumu pod nazivom “Yours Truly Angry Mob”.

zz_topZZ TOP
Mesto: Beogradska arena
Datum: 21. 06.

Grupa ZZ top formirana je u Hjustonu, ameri;koj držvi Teksas, sada već davne 1970. godine u sastavu: Billy Gibons, Dusty Hill i Frank Beard. Legendarne teksaške bradonje, ZZ top sviraju neponovljivi hard blues boogie i razveseliće mnogobrojne srpske fanove na koncertu koji će se u “Beogradskoj areni” održati 21. juna 2007.godine. Od nastanka do današnjih dana, za više od dve i po decenije, ZZ top izdali su 13 albuma, a poslednji pod nazivom “Mescalero”, izdat je 2003. godine.