Home [treninzi] Kreativna putnička radionica

Kreativna putnička radionica

61
0

 Klub putnika Srbije (www.serbiatravelers .org) traži učesnike za projekat "Kreativna putnička radionica". Učesnici projekta treba da ispunjavaju sledeće uslove: – učenici su srednjih škola, – vole da putuju i istražuju, – sposobni su za kreativno razmišljanje, – aktivno koriste e-mail

Prva faza radionice odigraće se u Novom Sadu. Tu ćemo pričati o mogućnostima za putovanja, kao i manje poznatim, skrivenim destinacijama u okviru Srbije. Videćemo na koji način pisanje putopisa i fotografisanje može da upotpuni doživljaj putovanja, kako iskoristiti internet za planiranje i pripremu putovanja, i kako svoja zapažanja, utiske i saznanja podeliti sa drugima.

Druga faza je odlazak na jednu interesantnu, manje poznatu destinaciju u Srbiji, koju ćemo zajedno odabrati. Na terenu će se vršiti istraživanje o lokalnim zanimljivostima – objektima, prirodnim formacijama, lokalnim legendama i običajima, životu lokalnog stanovništva. Istraživaćemo, fotografisati, pisati i družiti se.

U trećoj fazi, vrši se sinteza znanja stečenih na uvodnom delu radionice i iskustava stečenih u praktičnom delu na terenu, kroz pravljenje publikacije na internetu, koja će sadržati iskustva, putopise, fotografije, savete, i poruku drugim mladim ljudima da su putovanja moguć način da se podstaknu i ispolje radoznalost i kreativnost, da se sazna nešto novo o svetu koji nas okružuje, a da se pritom veoma dobro zabavlja.

Prva faza radionice će se održati u subotu, 14. marta, od 10 do 18h, u prostorijama Američkog kutka (ulica Petra Drapsina 3, iza Sinagoge) u Novom Sadu.

ROK ZA PRIJAVU: do popunjavanja slobodnih mesta a najkasnije do petka 6. marta. Mejl sa osnovnim podacima (ime i prezime, kontakt telefon i mejl) pošaljite što pre na adresu: kps.konkurs@ gmail.com

Prijavni formular