Home [ knjige/tribine ] Švedski sto NVO

Švedski sto NVO

31
0

 U subotu 21. februara održava  se manifestacija Švedski sto NVO,  u organizaciji Centra za neformalno obrazovanje i celoživotno učenje (CNC), uz podršku Novosadskog Otvorenog Univerziteta. Manifestacija se održava na Novosadskom Otvorenom Univerzitetu, Radnička 20, I sprat.

 

Švedski sto NVO namenjen je pre svega mladim ljudima iz Novog Sada koji do sada nisu bili angažovani u omladinskim organizacijama, ali i svima drugima koje interesuju različiti načini mogućeg aktivnog uključenja u društvo i osnaživanja mladih. Događaj će se sastojati od radionica, prostora sa štandovima, deljenja raznog promotivnog i edukativnog materijala korisnog za omladinski aktivizam, promocije brošure o omladinskom aktivizmu i neformalnom obrazovanju, i okruglog stola o značaju neformalnog obrazovanja za aktivno učešće mladih u društvu. Projekat je podržalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Raspored aktivnosti:

11:30 – Otvaranje događaja

12:00 – 13:00 Svi različiti, svi ravnopravni – radionica Centra za neformalno obrazovanje i celoživotno učenje o interkulturalnosti

13:15 – 14:15 Recycle smART  – radionica Volonterskog centra Vojovdine o recikliranju

14:30 – 15:30 Liderstvo – radionica AIESECa

16:00 – 17:00 Okrugli sto “Neformalno obrazovanje i aktivno učešće mladih”

17:00 – Zatvaranje događaja

Pozivamo sve mlade Novosađane da posete ovaj sajam i saznaju više o mogućnostima za aktivnije uključivanje u društvo. Oni koji su zainteresovani i za učešće na nekoj od radionica, se mogu prijaviti za određenu radionicu preko internet adrese www.cnell.org do 19. februara. Učešće na radionicima je besplatno, a nije potrebno predznanje i iskustvo

 

Centar za neformalno obrazovanje i celoživotno učenje (CNC) formiran je krajem 2007. godine u Novom Sadu. CNC je osnovala grupa mladih ljudi koji žele da promovišu neformalno obrazovanje i celoživotno učenje kao načine razvoja pojedinca i društva. Ovo ćemo postići kroz organizovanje programa koji doprinose aktivnom učešću pojedinaca u nenasilnom i interkulturalnom društvu, sprovođenju ljudskih prava, izgradnji kvalitetnog liderstva u nevladinim organizacijama, samoostvarenju pojedinaca i društva i omladinskom preduzetništvu.

Nadamo se da ćete svojim prisustvom doprineti značaju i uspehu ovog projekta namenjenog mladim Novosađanima.

Jelena Ačanski
Projektni koordinator
Email: cnell.office@gmail.com,
Mob: 064/34 94 698