Home [njuz] Ocena 3,86 za visoko obrazovanje

Ocena 3,86 za visoko obrazovanje

34
0

 Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je danas da je prema nezvaničnom saznanju izveštaj Srbije o primeni bolonjskog procesa i reformama u visokom obrazovanju u poslednje dve godine, u Briselu dobio ocenu 3,86, od maksimalno predviđene ocene pet.

– Izveštaj je nezvaničan i treba da bude potvrđen u aprilu na konferenciji ministara obrazovanja, ali već sada mogu da kažem da je ovo veliki korak za visoko obrazovanje, iako ima još puno da se uradi u toj oblasti – rekao je ministar Obradović u izjavi Tanjugu.

Uspeli smo da uradimo dosta u primeni principa bolonjskog procesa u naše visoko obrazovanje, izjavio je Obradović, dodajući da su nacionalni izvestioci morali biti veoma realni u sačinjavanju tog "raporta".

– Očigledno je da su u Evropi poštovali naš korektan odnos prema stanju u visokom obrazovanju i realnost o pitanju šta još treba da uradimo, a šta smo završili – rekao je on.

U delegaciji koja će u aprilu otputovati u Brisel treba da budu, osim najviših predstavnika Ministarstva prosvete, članovi Saveta za visoko obrazovanje, Komisije za akreditaciju, predstavnici studenata.

Srbija je 2007. godine na ministarskoj konferenciji u Londonu ocenjena četvorkom, a dve godine pre toga ocenom 2,2.

Izvor:Tanjug