Home [zabavnik] ZBOG NESTALIH PANTALONA KAZNA 65 MILIONA

ZBOG NESTALIH PANTALONA KAZNA 65 MILIONA

75
0

pantaloneJedan američki sudija tužio je i uspeo da dobje neverovatnu odštetu od 65 miliona dolara za nestale pantalone od južnokorejskih doseljenika koji u Vašingtonu imaju radnju za hemijsko čišćenje. Jin Nam Čung, Ki Čung i njihov sin Su Čung izjvili su nakon izricanja presude da im ne preostaje ništa drugo osim da se vrate u svoju domovinu. Njihov advokat Kris Maning objasnio je da su 'izgubili mnogo novaca, a što je još važnije, potpuno su se razočarali u američki pravni sistem'.

Tužbu protiv Čungovih pokrenuo je sudija iz države Kolorado Roj Person, koji je na suđenju zastupao sam sebe.

Person je u maju 2005. doneo pantalone na hemijsko čišćenje, ali je nekoliko dana kasnije utvrđeno da su one nestale. Person je tada zatražio od Čungovih da mu plate 1.000 dolara, koliko su pantalone koštale, ali su oni to odbili da urade, poštu su nakon sedam dana uspeli da pronađu pantalone.

Tada je Person odlučio da ih tuži, a vlasnici hemijskog čišćenja su nakon nekog vremena sudiji ponudili vansudsko poravnanje. Najpre su mu ponudili 3.000, pa 4.600 i na kraju čak 12.000 dolara, ali je Person sve to odbio.