Home [stipendije] Stipendije za jednogodišnje studije u Francuskoj

Stipendije za jednogodišnje studije u Francuskoj

43
0

 Studenti koji nameravaju da se upišu na postdiplomske studije (nivo Master 2) ili doktorat, mogu da podnesu svoju kandidaturu za dobijanje stipendije za univerzitetsku 2008/2009 godinu. Podsećamo vas da se zahteva dobar nivo francuskog jezika. Zainteresovani kandidati, koji poseduju diplomu o završenom visokom obrazovanju, treba da do 15. januara 2008. godine pošalju motivaciono pismo na francuskom (sa detaljnim opisom predviđenih studija u Francuskoj kao i na koji način će se iste uklopiti u profesionalno napredovanje studenta, sa naznakom francuskog univerziteta (odseka studija – Master 2) sa kojim je već uspostavljen kontakt. Treba priložiti i detaljnu biografiju, kopiju i prevod zadnje stečene diplome, uz eventualne preporuke koje bi potpomogle samu kandidaturu.

Sve treba do 15. januara 2009. godine dostaviti na sledeću adresu:

Odeljenje za saradnju i kulturnu delatnost
Ambasade Francuske u Srbiji
Zmaj Jovina 11, Beograd

Kada je reč o doktoratima, sistem koji se primenjuje odnosi se na stipendiju za komentorstvo. Ovo načelo, zasnovano na naizmeničnom boravku između Francuske i Srbije, podrazumeva prethodno potpisan ugovor o saradnju između francuskih i srpskih univerzitetskih ustanova.

Za dodatne informacije možete kontaktirati: campusfrance@ccf.org.yu (informacije o studijama u Francuskoj) i Vesnu ADAMOVIĆ: vesna.adamovic@diplomatie.gouv.fr