Home [ mjuzik ] Prekid emisije HRT-a zbog Let 3

Prekid emisije HRT-a zbog Let 3

52
0

 Htjeli smo jebat narod u guzicu, al predstavnik naroda nije izdržao"  izjavila je grupa Let3 pošto je prekinuta emisija „Nedjeljom u 2". Uz to su dodali i  „Imamo novi DVD „Živa pička" koji smo htjeli reklamirati, ali nam nije bilo dozvoljeno govoriti „pička". Jučerašnje gostovanje grupe Let3 u najgledanijem HTV-ovom talk showu „Nedjeljom u 2" naprasno je prekinuto deset minuta pre kraja odlukom urednika i voditelja Aleksandra Stankovića.

U 50 minuta održane emisije Stanković je sa Mrletom i Prljom prošao brojne teme – od budžetskog deficita, male stope ekonomskog rasta u sledećoj godini, neplaniranih rashoda u zdravstvu i slično do pitanja umetnosti, morala, manipulacije, kolektivne meditacije, javnih nastupa, Varaždina, Thompsona, Severine, Tita i konačno provokacija, vulgarnosti i „Žive pičke". Upravo ove zadnje teme uz normalan javni nastup Leta 3 pokazao se kao pretežak materijal za „Nedjeljom u 2" pa je emisija prekinuta pre planiranog završetka. Usledile su neverovatne reakcije medija i javnosti. Hrvatska je na nogama. HTV-ov server pao je juče oko 18 h, internet forumi zatrpani su komentarima, svi relevantni mediji su preneli vest.

Posle dugotrajnog neuspešnog nagovaranja pred kamerama da Prlja i Mrle poštuju ranije dogovor i ne idu previše daleko sa svojim provokativnim nastupom, deset minuta pre kraja emisije Stankoviću je kap prelila čašu kada su rokeri izgovorili ime svoje pesme "Riječke p**ke". Tome je prethodilo pominjanje čmarova i određenih seksualnih radnji koje bi Mrle uradio pop pevačici Severini Vučković (ali i šlager pevaču Dušku Lokinu!). Stanković je uporno nastavljao sa molbama da razgovor ne izlazi iz okvira dogovoreno i da "donekle ostane emisija u granicama onoga što gledatelji mogu podnijeti". Međutim, Riječani su nastavili u istom maniru dovodeći u studio "doktora" u belom mantilu da im pomogne da pred tv gledalištem izvedu svoj klasičan nastup – ispaljivanje čepova iz stražnjice. "Ja sam u dogovoru emisije pristao na liječnika ali da neće biti nikakvih praktičnih pokazivanja", zvapio je Stanković. "Ali nećemo ništa pokazati. Samo ćemo pucat'!", odgovorio je Prlja. Članovi Let 3 su potom, odeveni u crno-bele kostime nalik zatvorskim odelima, uspeli da ustanu od stola i gledaocima delomično prikazu "peformans", dok je Stanković pritrčao da svojim sakoom pokrije njihove stražnjice, iz kojih je suknuo nekakav beli prah. "Ispiričavam se svima kojima je ovo prouzročilo duševne boli. Sako ću na kemijsko čišćenje", rekao je voditelj oblačeći natrag sako. Pokušavajući da nastavi emisiju Stanković je upitao zašto sportisti nikada na svoja slavlja ne zovu Let 3. "Zvale su nas alipinistice kada su osvojile onaj drugi vrh na svijetu. Htjele su da im na aerodromu sviramo 'Riječke p**ke', jer su većinom iz Rijeke", usledio je odgovor. "Dajte ugasite ovo. Ne da se s vama razgovarati, prelazi neke granice koje smo dogovorili", rekao je namrgođeni Stanković. "Pa ne mogu sada prekrstit tu pjesmu", zavapio je Mrle. "Da ne bi otišlo predaleko moram prekinuti emisiju", zaključio je Stanković.

Snimak možete pogledati na adresi http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=23832&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=deac420a7c

Izvor:Kontra