Home [njuz] Student optužuje policiju za nasilje

Student optužuje policiju za nasilje

52
0

 Nemanja Mijaljević iz Aranđelovca, podneo prijavu policiji jer tvrdi da su ga brutalno pretukli saobraćajci koji su ga zaustavili radi kontrole. Policija obećava da će ispitati slučaj.

Protiv saobraćajaca u Aranđelovcu, Nemanja Mijaljević student četvrte godine Fakulteta organizacionih nauka, podneo je krivičnu prijavu, jer su ga kako tvrdi, brutalno pretukli.

U ulici Vožda Karađorđa policijski službenici pokušali su da zaustave vozilo koje im je dolazilo u susret, radi rutinske kontrole.

Prema rečima komandira policijske stanice Zorana Puzovića, vozač nije postupio po naređenju, čak je povećao brzinu, a zatim se sam zaustavio u jednoj od obližnjih slepih ulica.

Pošto je odavao znake alkoholisanosti, izvršen je alko-test, na osnovu koga je utvrđeno da vozač ima alkohola u krvi iznad dozvoljene granice.

Mijaljević je u bolnici zatražio pomoć tek 16 sati posle događaja.

"Provere su u toku, intenzivne su i biće nastavljene, a ako se utvrdi da su službenici imali elemente neprofesionalnog i nezakonitog ponašanja, preduzećemo sve zakonom predviđene mere", rekao je Puzović.

Porodica najavljuje tužbu protiv policije

Boško Mijaljević, otac studenta koji je hospitalozovan i zadržan u aranđelovačkoj bolnici izjavio je da je policija pretukla njegovog sina i da će podići krivičnu prijavu protiv trojice policajaca.

Boško Mijaljević je rekao da su trojica policajaca prilikom kontrole saobraćaja, uz psovke, pesnicama i nogama udarali Nemanju i šutirali gde su stigli, a zatim mu pretili da o tome ne sme "ništa da zucne".

"Nemanja ih je upozorio da će ih prijaviti, a policajci su onda počeli da "trguju" sa njim rekavši mu da mu neće oduzeti dozvolu i pisati krivičnu prijavu, ako bude ćutao", rekao je Boško Mijeljević.

Mladiću je naprslo rebro, ima potres mozga, hematome na glavi, butinama i na leđima i po preporuci neurologa Milice Perišić, večeras je prebačen u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu, gde će biti pregledan na skeneru.

Izvor:RTS