[ youth.rs ]

Student optužuje policiju za nasilje

Nemanja Mijaljević iz Aranđelovca, podneo prijavu policiji jer tvrdi da su ga brutalno pretukli saobraćajci koji su ga zaustavili radi kontrole. Policija obećava da će ispitati slučaj.

Protiv saobraćajaca u Aranđelovcu, Nemanja Mijaljević student četvrte godine Fakulteta organizacionih nauka, podneo je krivičnu prijavu, jer su ga kako tvrdi, brutalno pretukli.

U ulici Vožda Karađorđa policijski službenici pokušali su da zaustave vozilo koje im je dolazilo u susret, radi rutinske kontrole.

Prema rečima komandira policijske stanice Zorana Puzovića, vozač nije postupio po naređenju, čak je povećao brzinu, a zatim se sam zaustavio u jednoj od obližnjih slepih ulica.

Pošto je odavao znake alkoholisanosti, izvršen je alko-test, na osnovu koga je utvrđeno da vozač ima alkohola u krvi iznad dozvoljene granice.

Mijaljević je u bolnici zatražio pomoć tek 16 sati posle događaja.

"Provere su u toku, intenzivne su i biće nastavljene, a ako se utvrdi da su službenici imali elemente neprofesionalnog i nezakonitog ponašanja, preduzećemo sve zakonom predviđene mere", rekao je Puzović.

Porodica najavljuje tužbu protiv policije

Boško Mijaljević, otac studenta koji je hospitalozovan i zadržan u aranđelovačkoj bolnici izjavio je da je policija pretukla njegovog sina i da će podići krivičnu prijavu protiv trojice policajaca.

Boško Mijaljević je rekao da su trojica policajaca prilikom kontrole saobraćaja, uz psovke, pesnicama i nogama udarali Nemanju i šutirali gde su stigli, a zatim mu pretili da o tome ne sme "ništa da zucne".

"Nemanja ih je upozorio da će ih prijaviti, a policajci su onda počeli da "trguju" sa njim rekavši mu da mu neće oduzeti dozvolu i pisati krivičnu prijavu, ako bude ćutao", rekao je Boško Mijeljević.

Mladiću je naprslo rebro, ima potres mozga, hematome na glavi, butinama i na leđima i po preporuci neurologa Milice Perišić, večeras je prebačen u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu, gde će biti pregledan na skeneru.

Izvor:RTS

Exit mobile version