Home [stipendije] Međunarodni Višegradski fond – konkurs za stipendije za ukupno 400 semestara

Međunarodni Višegradski fond – konkurs za stipendije za ukupno 400 semestara

56
0

 Međunarodni Višegradski fond, osnovan 2000. godine od strane vlada zemalja Višegradske grupe (V4) – Češke, Mađarske, Poljske i Slovačke – sa sjedištem u Bratislavi, fokusiran je njegovanje razumijevanja među narodnima Centralne i Istočne Europe. Do danas, ovaj fond je podržao više od 2000 velikih projekata u regiji.

Jedan od glavnih instrumenata rada ovog fonda – usmjeren na šire područje Centralne i Istočne Europe, zapadni Balkan i sjeverni kavkavski dio – je Višegradski program stipendiranja. Od isteka prvog roka, 2003., ovaj program je dodijelio preko 550 stipendija diplomcima i postdiplomcima iz više zemalja.

Višegradski fond objavljuje konkurs za stipendije za ukupno 400 semestara u akademskoj 2009/2010. godini. Kandidati sa završene najmanje 4 godine studija mogu se prijaviti za 1 do 4 semestara MA studija, dok se kandidati koji žele na doktorske studije mogu prijaviti za 1 do 2 semestra, na bilo kojem akreditovanom državnom ili privatnom univerzitetu u zemljama Višegradske grupe, npr. Republika Češka, Poljska ili Republika Slovačka.

Pravo na prijavu imaju kandadati iz sledećih zemalja: Albanija, Jermenija, Azerbejdžan, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Gruzija, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rusija, Srbija i Ukrajina.

pekarikova@visegradfund.org
 http://www.visegradfund.org/instructions.html