Home [konkursi] Trimo 2009 – konkurs za studente arhitekture

Trimo 2009 – konkurs za studente arhitekture

49
0

 Ako ste student arhitekture, prijavite se na "Trimo Urban Crash" bijenalni konkurs, u kojem učestvuju studenti 11 evropskih zemalja. Pozivaju se studenti da kreiraju inventivno rešenje za inovativnu gradsku strukturu. Pored jedinstvenosti i kreativnosti, delo mora služiti i javnoj svrsi, kao urbano mesto za sastajanje, alternativna kulturna scena ili bežični informacioni pult. Pobednička ideja biće realizovana i stavljena u stalnu upotrebu u jedinstvenoj autonomnoj kulturnoj zoni u centru Ljubljane, poznatoj pod nazivom "Metelkova city".

Pobednik, kojeg će odabrati stručni međunarodni žiri, dobiće i plaćen boravak na jednoj od priznatih internacionalnih letnjih škola arhitekture.

Za više detalja o konkursu, posetite veb prezentaciju "Trimo Urban Crash". Konkurs traje do 31. januara 2009. godine.

"Trimo Urban Crash" otvoren je za student arhitekture iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Češke Republike, Velike Britanije, Mađarske, Italije, Makedonije, Crne Gore, Poljske i Srbije.

Na prošlogodišnjem konkursu učestvovali su studenti iz tri zemlje regiona – Srbije, Slovenije i Hrvatske, a pobedila je Jelena Grujić, sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu. Njena skulptura – urbano mesto za odmor – konstruisana je i montirana u centru Ljubljane tokom jeseni 2007. godine.

Organizator konkursa je slovenački "Trimo", jedan od vodećih evropskih ponuđača originalnih i kompletnih rešenja na području čeličnih zgrada, krovova i fasada, čeličnih konstrukcija i kontejnera.

(MONDO)