Home [akcija] Održana dvodnevna obuka “Ne propuštaj pozive!”

Održana dvodnevna obuka “Ne propuštaj pozive!”

38
0

 Program “Ne propuštaj pozive!”, namenjen maturantima srednjih škola, počeo je dvodnevnom radionicom za vršnjačke edukatore, u Beogradskoj otvorenoj školi, 19. i 20. oktobra. Na radionici je učestvovalo 24-voro srednjoškolaca i srednjoškolki iz cele Srbije, kao i koordinatori 11 lokalnih Kancelarija za mlade.

Na ovoj obuci učesnici su se kroz interaktivne radionice upoznali sa savremenim shvatanjem karijere, veštinama, pisanjem CV-ja i metodama radioničarskog rada. Takođe, imali su priliku da učestvuju u simulaciji poslovnog intervjua, kao i da provežbaju svoje trenerske veštine, tokom prezentacija koje su držali.

Ovaj program ima za cilj da nauči mlade kako da se aktivno bave izgradnjom svoje karijere i izborom zanimanja, i kako da ta znanja prenesu svojim vršnjacima u lokalnoj zajednici. Ova znanja oni će steći kako tokom praktičnog rada u svom okruženju, tako i upotrebom informacionih tehnologija.

Program je osmišljen tako da srednjoškolcima pruži priliku da se upoznaju i sa, u svetu sve popularnijim, učenjem na daljinu (e-learning), kao i da ga praktično iskuse i usavrše svoje veštine rada na računaru i upotrebe interneta.

Nakon dvodnevne obuke polaznike očekuje dvomesečna onlajn obuka na kojoj će imati priliku da prošire svoja znanja. Na onlajn obuci oni će učiti o tome šta je karijera, kako da donesu pravu odluku, kako da razviju svoj preduzetnički duh i šta im pruža nacionalna služba za zapošljavanje. Ova obuka će im omogućiti i da na pravi način pripreme svoju radionicu o karijeri, koju će u parovima, kao vršnjački edukatori, držati svojim vršnjacima.

Učesnici programa dolaze iz: Niša, Kuršumlije, Varvarina, Beograda, Kruševca i drugih gradova. Virtuelna učionica na adresi: npp.mingl.org daje mogućnost svim zainteresovanim mladim ljudima sa našeg govornog područja da saznaju više o građenju karijere i držanju radionica.

Program “Ne propuštaj pozive! Osnaživanje mladih putem informaciono komunikacionih tehnologija za ulazak na tržište rada” podržalo je Ministarstvo za omladinu i sport, a realizuju ga Beogradska otvorena škola i portal za srednjoškolce Mingl, u saradnji sa lokalnim kacelarijama za mlade.

Izvor:Mingl function insertext(open, close, spot){ msgfield = document.forms[‘comment’].elements[‘comments’]; // IE support if (document.selection && document.selection.createRange){ msgfield.focus(); sel = document.selection.createRange(); sel.text = open + sel.text + close; msgfield.focus(); } // Moz support else if (msgfield.selectionStart || msgfield.selectionStart == ‘0’){ var startPos = msgfield.selectionStart; var endPos = msgfield.selectionEnd; msgfield.value = msgfield.value.substring(0, startPos) + open + msgfield.value.substring(startPos, endPos) + close + msgfield.value.substring(endPos, msgfield.value.length); msgfield.selectionStart = msgfield.selectionEnd = endPos + open.length + close.length; msgfield.focus(); } // Fallback support for other browsers else { msgfield.value += open + close; msgfield.focus(); } return; }