Home [stipendije] MK group stipendira 10 talentovanih studenata

MK group stipendira 10 talentovanih studenata

77
0

 Treću godinu za redom MK Group će, preko srpskog poslovnog kluba „Privrednik“, u školskoj 2008/2009 godini stipendirati deset najtalentovanijih redovnih studenata univerziteta u Srbiji.Pravo na stipendije imaju diplomci sa prosečnom ocenom ostvarenom u prethodnoj godini iznad 9,0, kao i redovni studenti čije porodice ostvaruju mesečne prihode manje od prosečnih

 (prihodi po članu porodice niži od 12.000 dinara u III kvartalu 2008.), a koji poseduju preporuku mentora za određenu oblast ili opštu preporuku obrazovne ustanove, kao studenti čiji rad i zalaganje treba posebno vrednovati.

Stipendiranjem, kontinuiranim zapošljavanjem studenata i konkretnim donacijama ustanovama visokog školstva, MK Group na ovaj način nastavlja da pomaže osavremenjivanje studiranja i lakše sprovođenje Bolonjske deklaracije u Srbiji.

– Svaki uspešni privrednik zna da obrazovani, mladi kadrovi predstavljaju najvažniji resurs u svakoj firmi. Bez kvalitetnih ljudi, ni jedan sistem ne može da funkcioniše – objšnjava mr Sandra Barjaktarović, direktor sektora marketinga i PR MK Group, naglašavajući da je Holding MK Group primer uspešne kompanije koja pruža šansu mladim ljudima da usavrše svoja teorijska znanja, napreduju i izbore se za odgovorne pozicije.

Otvorivši vrata za praksu studentima fakulteta iz Srbije, MK Group jedna je od prvih koja je podržala i aktivno se uključila u reforme visokog školstva.

– Kao holding kompanija nastavićemo da ulažemo u akademce i da pomažemo fakultetima, jer dobro obrazovanje predstavlja budućnost zemlje, dodala je gospođa Barjaktarović.

U školskoj 2007/2008. godini MK Group stipendirala je deset najboljih učenika srednjih škola i redovnih studenata univerziteta u Srbiji. Uspešnu saradnju MK Group je ostvarila i sa međunarodnom studentskom organizacijom AIESEC, koja mladim ljudima pomaže da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. MK Group sarađivala je i sa Udruženjem studentata poljoprivrede IAESTE, kao i sa Klubom studenata psihologija Transfer.

Konkurs je otvoren do 29. novembra 2008.

Prijava na konkurs sa biografijom i svim potrebnim dokazima šalje se mejlom na adresu: privrednik@tsbest.net ili poštom na adresu kancelarije:

SPK Privrednik, Šekspirova 27, 11 000 Beograd

Izvor: Economy