Home [treninzi] RADIONICA SAVREMENOG POZORIŠTA

RADIONICA SAVREMENOG POZORIŠTA

43
0

 Radionica savremenog pozorišta je namenjena mladima koji žele da se upoznaju sa savremenim pozorištem kroz specifičan način rada Plavog pozorišta. Polaznici radionice će se upoznati sa principima rada Pozorišne laboratorije Plavo pozorište, u teorijskom, ali ponajviše u praktičnom smislu kroz niz kreativnih vežbi i zadataka. Plavo pozorište postoji od 1995. godine i od samog početka svog rada neguje edukaciju mladih ljudi koja se, kao i celokupni rad Plavog pozorišta, oslanja na iskustva nastala u istraživačkim procesima i laboratorijskom radu reformatora pozorista XX veka – Konstantina Stanislavskog, Antonena Artoa, Ježija Grotovskog, Euđenija Barbe i Odin Teatra, kao i italijanskog reditelja, Masima Đanetija.  

Cilj Radionice savremenog pozorišta je da mladim ljudima, nezavisno od toga da li žele da se profesionalno bave pozorištem, ili su jednostavno zainteresovani za posebnu vrstu ličnog i kreativnog iskustva, ponudi jednu viziju teatra kao mesta komunikacije, prostora otvorenog uma, u kome se mogu reći neke važne stvari o sebi i svetu koji nas okružuje.  

Rad će se odvijati od oktobra 2008. do juna 2009. godine, subotom i nedeljom u dve grupe, u prostorijama Ustanove kulture "Braća Stamenković", ulica Mitropolita Petra 8 (kod hale Pionir):

I grupa: subota i nedelja od 11:00 do 13:00

II grupa: subota i nedelja od 13:00 do 15:00.

Telefoni za prijave i informacije: 064 190 30 64, 063 880 22 39.

Prijave su u toku!