Home [njuz] Studenti zahtevaju podatke o ostvarenom uslovu

Studenti zahtevaju podatke o ostvarenom uslovu

32
0

 Studenti prodekani održali su danas sednice Veća studenata prodekana Univerziteta u Beogradu, sa koje su uputili otvoreno pismo dekanima fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Tekst pisma prenosimo u celosti:

Studentski predstavnici fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu imali su brojne razgovore sa predstavnicima Ministarstva prosvete Republike Srbije povodom rešavanja problema upisa studenata u naredne godine studije u statusu studenata koji se finansiraju iz budžeta.

Svaki dalji pregovori sa Ministartvom prosvete i Ministartsvom finansija su onemogućeni, jer uprave fakulteta nisu Ministartvu prosvete dostavile konačne i tačne podatke o broju studenata koji je ostvario zakonski uslov za finansiranje iz budžeta Republike Srbije.

U više navrata Ministartsvo prosvete postavilo je rokove za dostavljanje traženih podataka, koje fakultete nisu ispoštovali.

Apelujemo na dekane fakulteta našeg Univerziteta da dostave potrebne podatke Ministarstvu prosvete i Rektoratu Univerziteta do petka, 7.11.2008. godine u 12:00 časova, kako bi studentski predstavnici mogli da nastave pregovore sa resornim ministarstvima.

Nastavak pregovora je u interesu svih zaintetresovanih strana, odnosno studenata, fakulteta i Države.
U suprotnom studenti će nastaviti da izražavaju svoje nezadovoljstvo svim legitimnim sredstvima do ispunjenja studentskih zahteva.

Studenti prodekani fakulteta
Univerziteta u Beogradu

Ovom pismu treba dodati da su predstavnici studenata FPN-a već najavili nastavak protesta za ponedeljak, i to ispred zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Fakulteti UB koji nisu dostavili podatke su: Pravoslavno-bogoslovski, Filološki, Poljoprivredni, Medicinski i Veterinarski, a u Ministarstvu prosvete čekaju i na statistike sa Novosadskog i Niškog univerziteta.

Izvor: Studentski svet