Home [zabavnik] Student nasledio 950 miliona evra

Student nasledio 950 miliona evra

38
0

 Student novinarstva iz Moldavije, jedne od najsiromašnijih evropskih država, iznenada je saznao da je postao multimilioner.
Sergiju Sudev, student novinarstva i voditelj lokalnog radija u gradu Komratu u Moldaviji, mesečno zarađuje 150 evra. Onda je saznao da mu je u Nemačkoj umro ujak, kog je video dva puta u životu i šokantnu vest da je baš njemu ostavio ni manje ni više nego 950 miliona evra. "Čuo sam krajem avgusta, kad i cela zemlja. Video sam vest na internetu i shvatio da pominju mene. Posle su me zvali advokati iz Nemačke i rekli mi da imam nalsedstvo. Tako je počelo", kazao je Sudev.

On nije bio posebno blizak sa ujakom i video ga je samo dva puta u životu.

"On je rođak moje majke, posetio sam ga u Berlinu, da bih malo video Nemačku. On je živeo u običnom stanu, ništa posebno, bez ikakvog luksuza", rekao je on.

Međutim, ispostavilo se da ujak što u gotovini, što u draguljima, što u akcijama, poseduje oko 950 miliona evra, koje je ostavio nećaku iz Moldavije.

U gradiću gde je postavljanje novog kioska ili semafora veliki događaj, novopečeni milioner već sad ne može normalno da izađe na ulicu.

Kaže da će angažovati ozbiljne savetnike, jer je njegova imovina veća od godišnjeg budžeta države Moldavije.