Home [njuz] Nastavak pregovora u ponedeljak 3. novembra

Nastavak pregovora u ponedeljak 3. novembra

43
0

 Pregovori Ministarstva prosvete i predstavnika studenata Beogradskog univerziteta nastaviće se u ponedeljak, 3. novembra.
Student prodekan Fakulteta političkih nauka David Bakić rekao je agenciji Beta da će razgovori biti nastavljeni u ponedeljak jer većina fakulteta nije poslala statistiku o prolaznosti studenata. Ministar prosvete Žarko Obradović i predstavnici studenata danas su razmotrali mogućnosti za rešavanje problema prelaska na budžet studenata koji sakupe 42 boda.

Na sastanku održanom u sredu, nakon što su studenti blokirali saobraćaj u centru Beograda, zaključeno je da bi fakulteti trebalo da dostave ministarstvu spiskove studenata koji su zadovoljili uslove upisa predvidjene Zakonom o visokom obrazovanju.

Ministar prosvete Žarko Obradović, međutim, kaže da će po završetku oktobarskog ispitnog roka biti precizno utvrđeno koliko studenata u Srbiji može da studira na teret države u novoj školskoj godini.

– Kad stignu rezultati ispitnog roka i kad budemo znali koliko je studenata dalo uslov za upis naredne godine, a koliko ih nije upisano na teret budžeta, onda ćemo ponovo razgovarati i videti da li postoji mogućnost da se njihov status materijalno reši – rekao je Obradović novinarima prilikom posete Matici srpskoj.

Izvor: B 92