Home [ mjuzik ] Marčelo nominovan za MTV nagradu!

Marčelo nominovan za MTV nagradu!

53
0

 Liverpool Echo Arena u Liverpoolu, evropskoj prestonici kulture, 6. novembra 2008. godine ugostiće megaspektakl Europe Music Awards (sponzori su edc by Esprit i Sony Ericsson), koji će već četvrtu godinu zaredom imati dinamičan i nepredvidiv jadranski puls.

Za nagradu u kategoriji Best Adriatic Act boriće se JINX, LAKA, LEELOOJAMAIS, MARČELO i T.B.F. , a ko će naslediti prošlogodišnjeg pobednika Van Gogha, glasanjem ćete odlučiti VI!

Posle Siddharte (koja na iznenađenje mnogih ove godine nije nominovana), Aleksandre Kovač i Van Gogha, ove godine ćemo dobiti novog pobednika u kategoriji Best Adriatic Act. Muzičkoj i medijskoj javnosti, izdavačkim kućama i gledaocima MTV Adrije u avgustu je bio posredovan popis od pedeset izvođača koji su proteklih godinu dana na ovaj ili onaj način obeležili regionalnu muzičku scenu i na osnovu glasova izabrano je pet onih koju su najviše puta predloženi.

Od ponedeljka, 8. septembra, pa sve do nedelje, 12. oktobra, sudbina o pobednicima biće u rukama gledalaca MTV Adrije koji će glasati za svoje favorite putem internetne stranice www.mtvadria.com, www.mtvema.com i putem SMS glasanja (detalji slede).

Regionalni pobednik će u Liverpoolu, naravno, biti ovenčan nagradom u kategoriji Best Adriatic Act, a osim toga sa ostalim pobednicima će konkurisati za konačnu pobedu u kategoriji Europe's Favourite.

Hrvatska grupa JINX, posle šest godina, 2007. godine veličanstveno se vratila na scenu sa albumom Na zapadu, koji je zasigurno jedan od najboljih i najdorađenijih pop proizvoda prošle godine, što su samo još i potvrdili video spotovima "Na zapadu", "Na čemu si ti" i aktuelnim "Pored mene", kao i gomilom koncerata.

Najveće iznenađenje ove godine predstavlja predstavnik Bosne i Hercegovine, LAKA, koji je ove godine svoju državu zastupao na izboru za Pesmu Eurovizije u Beogradu i gde je svojom pojavom i muzikom očarao ceo svet. Svoj prvi album izdao je pre dalekih deset godina, a široj javnosti je na sebe skrenuo pažnju prošlogodišnjim izdanjem "Zec", istoimenim hitom i neobičnim video spotovima, a posebna poslastica su njegovi koncertni nastupi.

Slovenački LEELOOJAMAIS bili su među prvim nominovanim u kategoriji Best Adriatic Act po zasluzi albuma Nextasy, a prošle godine su scenu oduševili urbanim albumom Country Club Music, novom (sada već bivšom) pevačicom Christine, odličnim video spotom za pesmu "Part of Me" i saradnjom sa Aleksandrom Kovač u pesmi "Mi". Na silno veselje mnogih ponovo im se pridružila originalna pevačica Lara Love i mnogi su mišljenja da je ova godina godina Leeloojamais.

Najperspektivniji i najpronicljiviji srpski hip-hoper MARČELO takođe je stari poznanik MTV Adrije, iza sebe ima dva albuma, a novi "Treća strana medalje" trebalo bi uskoro da stigne do publike. Na sebe je skrenuo pažnju pre svega drugim albumom "Puzzle Shock!", na kojem se predstavlja sa socijalno kritičkim tekstovima i dinamičnom muzičkom pratnjom. Da li će Srbija po njegovoj zasluzi slaviti već treću godinu zaredom?

T.B.F. (ili The Beet Fleet, kako vam je draže) jedna su od najviše cenjenih, poštovanih i popularnih hrvatskih grupa koja je već odavno prešla granice hip-hopa i danas se pominje u istom dahu sa kultnim The Roots. Njihov aktuelni album nosi ime "Galerija Tutnplok", a gledaoce su već očarali spotovima "Smak svita", "Đita" i "Lud za njom", pa se mnogi pitaju – da li je došlo vreme da se višekratni dobitnici nagrade Porin ovenčaju i MTV-jevom nagradom?

Izvor:Kontra