Home [konkursi] Konkurs za smotru kratkometražnog dokumentarnog filma “301 FILM”

Konkurs za smotru kratkometražnog dokumentarnog filma “301 FILM”

54
0

 Centar za kulturu Grocka raspisao je nagradni konkurs za smotru kratkometraznog dokumentarnog filma "301 film", cija je tema "Portret srpskog sela".Prva nagrada je DV kamkorder SONY DCR-HC23E, a predvidjena je i nagrada publike, koja je iznenadjenje. Konkurs je otvoren do 31. avgusta, a ucesce na smotri je besplatno.

Cilj smotre je promocija mladih autora i amaterskog filma, ali su pozvani i oni koji se filmskom umetnoscu bave profesionalno da posalju svoje radove.

Pravo ucesca na konkursu imaju sva pravna i fizicka lica, a kandidati su duzni da pripreme DVD disk sa jednim samostalno realizovanim video radom u trajanju od najmanje od tri do najvise sedam minuta.

Filmove treba slati iskljucivo u DVD video formatu.

Za prijavljivanje je potrebno na DVD disku napisati ime filma i autora, a uz DVD disk priloziti i citljivo popunjen prijavni formular. Pozeljno je (nije obavezno) na posebnom disku dostaviti trejler (trajanje do 20 sekundi)

Prijavni formular treba da sadrzi: ime i prezime autora, naslov filma, duzinu trajanja, datum i mesto produkcije, sinopsis (do 120 reci), podatke o reziji, kameri, montazi, scenariju, muzici, kao i produkcijskoj kuci. Takodje, potrebno je navesti e-mail adresu, broj telefona i faksa, kao i adresu, jezik filma i da li ima ili ne titl.

Potrebno je navesti i da li je film ucestvovao na drugim festivalima i da li je nagradjivan.

Takodje, potrebno je u prilogu dostaviti biografiju i filmografiju rezisera, kao i listu ostalih ucesnika u izradi tog audio /video rada, a prijavu je potrebno i potpisati.

Video radovi mogu biti u crno beloj ili kolor tehnici. Svaki autor/ka moze dostaviti maksimalno jedan rad.

Radove treba slati na adresu: Centar za kulturu Grocka, Majevicka br. 9 / postanski br. 11306 Grocka, Srbija, sa naznakom “Za ‘301 film’”, ili doci licno na tu adresu.

Troskove izrade i slanja filmova snosi posiljalac.

Odluka zirija je konacna i neopoziva, a nagradjeni autori/ke ce biti licno obavesteni.

Ziri ce se odluciti za uzi izbor od deset video radova, a cine ga vizuelna umetnica Gabriela Vasic, kustos u Centru za kulturu Grocka, producent Stevica Lung, koji je diplomirao postprodukciju na univerzitetu “Ravensbourn” u Londonu, te glumica Jelena Angelovski.

Organizator moze koristiti izlozene radove za javnu reprodukciju bez placanja autorskog honorara. Sa prispelim radovima ce se postupati pazljivo, ali organizatori ne snose odgovornost za gubitak ili ostecenje radova prilikom transporta. Centar za kulturu Grocka moze zadrzati sve pristigle radove u svojoj arhivi bez obaveze vracanja.

Proglasenje pobednika i javno prikazivanje 10 najboljih radova najavljeno je za 15. avgusta u Centru za kulturu Grocka, u terminu o kome ce kandidati koji su usli u uzi izbor biti naknadno obavesteni.

Dodatne informacije moguce je dobiti na broj telefona Centra za kulturu Grocka (+ 381 11 8502 321).

(SEEcult.org)