Home [ mjuzik ] Coldplay osvojili britansku listu

Coldplay osvojili britansku listu

38
0

 Kao i što je bilo očekivano sastav Coldplay je debitovao na prvom mestu Britanske liste albuma i pored toga što je novi album benda bio u prodaji samo tri dana. Četvrti album benda, ‘Viva La Vida Or Death And All His Friends’, za tri dana dostigao je tiraž od 302,000 kopija od četvrtka, 12. juna, čime je postao jedan od najbrže prodavanih albuma u istoriji britanske liste.

Ovaj album je prodat u više primeraka za samo tri dana nego svih prvih pet albuma na listi zajedno.  'Viva La Vida Or Death And All His Friends' je prodat u više primeraka za nedelju dana nego što su to učinili albumi 'Parachutes' i 'A Rush Of Blood To The Head' u istom periodu, ali je prodat u manje primeraka u odnosu na album 'X&Y'. Ipak, ovo je najbrže prodavani album benda Coldplay koji je za samo tri dana dostigao platinasti tiraž.

Coldplay su sada u trci za rekordom sastava Oasis, postavljenim još 1997. godine, kada su Oasis za nedelju dana prodali 695,761 kopija albuma ‘Be Here Now’.

Na drugom mestu liste albuma ove nedelje je Neil Diamond dok je na trećem mestu Duffy. Na prvom mestu liste singlova je drugu nedelju za redom Mint Royale sa singlom ‘Singin' In The Rain’. Na drugom mestu liste singlova je Rihanna sa pesmom ‘Take A Bow’, dok je na trećem mestu Ne-Yo sa singlom ‘Closer’.

Na listi albuma ove nedelje su debitovali The Fratellis sa izdanjem ‘Here We Stand’ na petom mestu dok su NERD sa albumom ‘Seeing Sounds’ debitovali na 20. mestu UK liste albuma.

UK Top 10 lista albuma – 15. jun 2008
1. Coldplay, Viva La Vida Or Death And All His
2. Neil Diamond, Home Before Dark
3. Duffy, Rockferry
4. Paul Weller, 22 Dreams
5. The Fratellis, Here We Stand
6. Radiohead, The Best Of
7. Neil Diamond, The Best Of
8. Usher, Here I Stand
9. Scooter, Jumping All Over The World
10. Cistercian Monks, Chant – Music For Paradise

 {YouTubeVideo id=IakDItZ7f7Q}

Izvor:Kontra