Home [ muviz ] Seks i grad 12. juna u Sava centru

Seks i grad 12. juna u Sava centru

53
0

 Dugo očekivana premijera filmske verzije serije "Seks i grad" održaće se 12. juna u beogradskom Sava centru.
Radnja filma, koji traje 145 minuta, dešava se četiri godine posle srećnog završetka ljubavnih priča četiri Njujorčanke u popularnoj seriji stanice HBO.

Ljubavne dogodovštine Keri, Mirande, Šarlot i Samante nastavljaju se, a kako je ranije objasnio režiser i scenarista Majkl Patrik King "serija je govorila o potrazi za ljubavlju, a film govori o tome šta se dešava kada se ljubav pronađe".

Producent serije i filma Džon Melfi jednom prilikom opisao je film kao "postavljanje pitanja izvedenog iz klasičnog bajkovitog završetka: šta znači srećno i zadovoljno do kraja života?"

Beogradska premijera održaće se u Sava centru u tri termina – u 18, 20.30 i 23 časa.

Sajt Kultura B92 poklanja vam ulaznice za projekciju filma "Seks i grad" u bioskopu "Takvud". Dobitnici karata su obavešteni.

 

Film, u koji je uloženo 65 miliona dolara, posle prvog vikenda prikazivanja zaradio je 55,7 miliona dolara i osvojio titulu najboljeg ostvarenja u žanru komedije zabranjene za mlađe od 17 godina (kategorija "R"), poziciju koju je do sada držao film "Mangupi overavaju maturu" iz 1999. godine.

U istorijatu otvaranja svih “R” ocenjenih filmovima, bez obzira na žanr, “Seks i grad” se posle prva tri dana prikazivanja našao na petom mestu posle filmova “Matrix 2" (91,8 miliona dolara), “Stradanje Isusovo” (83,8 milliona dolara), “300: Bitka kod Termopila” (70,9 milliona dolara) i “Hanibal” (58 miliona dolara).

Film je, takođe, zauzeo i prvo mesto među najboljim filmskim adaptacijama TV serija, pobedivši film “Nemoguća misija” koji je u prvom vikendu zaradio oko 45 miliona dolara.

U Britaniji je film već dve nedelje, od premijere do danas, najgledaniji – sa zaradom od 16.1 miliona funti.
Sara Džesika Parker (Keri Bredšo)

Proslavljena ikona filma i televizije, kao i mode, Sara Džesika Parker nastavlja da širi svoj impresivni opus bez muke i sa puno stila. Glumica od osme godine, Parkerova nastavlja da se dokazuje kao umetnik.

Sara Džesika Parker je producent i ponovo tumači lik Keri Bredšo, za koji je osvojila nagradu Emi, u filmskoj adaptaciji serije "Seks i grad ". Osvojila je i kritičare i publiku u seriji za koju je dobila Zlatni globus za najbojlu glumicu 2000, 2001, 2002 i 2004 godine, kao i nagradu Udruženja filmskih glumaca 2001. Sara Džesika Parker je bila i izvršni producent serije, koja je osvajala Zlatni globus za humorističku seriju tri godine za redom, 2000, 2001, i 2002. godine, kao i nagradu Emi 2001.

Sara Džesika Parker je nedavno završila snimanje filma "Smart People", u režiji Noama Muroa, a prethodno je snimila film Failure to Launch sa Metjuom MekKonahijem.

Igrala je još u filmovima "Dobrodošla u familiju"; satiričnoj komediji Dejvida Memeta "State and Main"; "Dudley Do-Right", uz Brendana Frejzera; "Till There Was You" sa Dilanom MekDermotom; "Mars napada" Tima Bartona; "If Lucy Fell", sa Benom Stilerom; "Ed Vud" Tima Bartona, sa Džonijem Depom; "Klub prvih žena" sa Bet Midler, Dajanom Kiton i Goldi Hon; "Rapsodija u Majamiju" sa Antoniom Banderasom; Diznijev "Hokus Pokus"; "Medeni mesec u Vegasu" sa Nikolasom Kejdžom; i u filmu "Priča iz Los Anđelesa" sa Stivom Martinom.

Među njenim ranim ulogama su one u filmovima "Navigatorov let", "Devojke samo žele zabavu", "Futluz", sa Kevinom Bejkonom; "Prvorođeni" Majkla Eptida; "Negde sutra" Roberta Vimera, i "Bogati klinci" sa Džonom Litgouom.
Kim Katral (Samanta Džons)

Kim Katral je od početka svoje karijete bila jedna od najzauzetijih glumica Holivuda, zbog svog komičarskog tajminga, dramske dubine i specifične pojave.

Katralovu ćemo ove godine gledati u filmu Džona Burmena "The Tiger’s Tail" sa Brendanom Glisonom. Nedavno je glumila u filmu "Moj dečko Džek", sa Denijelom Retklifom i Dejvidom Hegom. Trenutno je aktuelan njen povratak ulozi Samante Džons, u filmskoj verziji hit televizijske serije, "Seks i grad".

Katralova je bila pokretačka snaga pretvaranja serije stanice HBO “Seks i grad” u globalni fenomen. Tumačeći ulogu fatalne Samante, Katralova je osvojila srce svake žene glumeći je iskreno i impulsivno, stavljajući u prvi plan skrivenu zavodnicu koja postoji u svakoj ženi.

Na početku karijere, gostovala je u brojnim televizijskim serijama, što je dovelo do glavnih uloga u filmovima "Tribute" sa Džekom Lemonom i "Karta za raj".

Glumila je u brojnim holivudskim blokbasterima, među kojima su bili prva "Policijska akademija"; "Porky’s"; "Maneken"; "Maskarada"; "Zvezdane staze 6: Neotkrivena zemlja"; kultni klasik Džona Karpentera "Velika gužva u Kineskoj četvrti" sa Kurtom Raselom; Diznijeva "Ledena princeza"; i sa Tomom Henksom u filmu Brajana De Palme "Lomača taštine". Uloga Džejmi u zapaženom nezavisnom filmu "Gole devojke uživo" donela joj je odlične kritike na brojnim festivalima.
Kristin Dejvis (Šarlot Jork)

Kristin Dejvis tumači ulogu večito optimistične Šarlot Jork Goldenblat, koja je pronašla sreću sa Harijem, svojim neuglednim mužem, i njihovom prelepom usvojenom ćerkom Lili.

Kroz veliki broj raznovrsnih uloga na televiziji, filmu i pozorišnoj sceni, Kristin Dejvis je dokazala da je vrlo talentovana glumica.

Uloga Šarlot Jork u serii “Seks i grad” donela joj je nominacije za Emi i Zlatni globus za sporednu žensku ulogu u humorističkoj seriji.

2006, Dejvisova je glumila uz Metjua Broderika, Denija DeVita i Kristin Čenovet u komediji "Deck the Halls". Takođe je glumila uz Tima Alena, Denija Govera i Roberta Daunija Juniora u novoj verziji Diznijevog filma "Moj tata rundov", u režiji Brajana Robinsa. 2005, pojavila se uz Dejvida Arketa u dečjem avanturističkom filmu Roberta Rodrigeza, "Doživljaji Ajkula-dečaka i Lava-devojčice u 3-D".

Pre serije “Seks i grad”, Dejvisovu je televizijska publika upoznala kada je postala deo popularnog kulturnog fenomena, serije “Melrose Place”, tumačeći ulogu Bruk Armstrong. Druge njene uloge na televiziji bile su u filmu “Pobednička sezona”, kao i gostovanja u serjiama “Vil i Grejs”, “Sajnfeld”, “Prijatelji”, “Urgentni centar” i “Šou Larija Sandersa”.
Sintija Nikson (Miranda Hobs)

{YouTubeVideo id=tBbiFJG6Z98}

Sintija Nikson glumi Mirandu Hobs, duhovitu, inteligentnu, otvorenu pravnicu sa Menhetna, koja sa svojim slatkim crvenokosim sinom Brejdijem, i dobrodušnim mužem barmenom Stivom živi skromno, i nevoljno, u Bruklinu.

Niksonova se nedavno pojavila u filmu "Mali Menhetn" uz Bredlija Vitforda, kao i u filmu Aleksa Stejermarka "Poslednja stvar". Glumila je i u mini seriji “Warm Springs”, u kojem je tumačila ulogu Elenor Ruzvelt, pored Keneta Brane u ulozi Frenklina Ruzvelta. Za ovu ulogu Niksonova je zaradila nominaciju za Zlatni globus, nagradu Udruženja filmskih glumaca i Emi. 2004 je glumila i u mini seriji Roberta Altmana “Tanner on Tanner”.

Tokom šest sezona se Niksonova pojavljivala u proslavljenoj seriji “Seks i grad”, u ulozi Mirande.

Pored pomenutog, ona se redovno pojavljuje na pozorišnoj sceni, još od svoje četrnaeste godine.

Filmsku karijeru je započela sa dvanaest godina filmom Ronalda F. Maksvela "Little Darlings", za kojim su usledili "Prince of the City" Sidnija Lameta, "Amadeus" Miloša Formana, "O.C. & Stiggs" Roberta Altmana, "Projekat Menhetn" Maršala Brikmana, "Let it Ride", "Vrednosti porodice Adams", "Dosije Pelikan"," Bebin dan u gradu", "Marvinova soba", "The Out-of-Towners", "Igby Goes Down", i "Advice from a Caterpillar".
Kris Not (“Zverka”)

Kris Not je u svojoj karijeri pored filmskih uloga, pojavljivao se na televiziji, a igrao je i u pozorištu.

Neki od naslova u kojima se pojavio su "Cast Away" Roberta Zemekisa, sa Tomom Henksom; "Double Whammy " Toma Dićila, sa Denisom Lirijem i Elizabet Harli; i nezavisni film "U potrazi za rajem". Drugi njegovi filmovi su "Teksaški pogreb", "Upoznavanje", "The Broken Giant", "Hladno oko srca", "Goli u Njujorku", "The Confession" i "Gospodin 3,000".

Nedavno se pojavio u filmu "Savršeni muškarac", uz Hilari Daf i Heder Loklir.
Dženifer Hadson (Luiz)

 {YouTubeVideo id=TBAfNspgrkk}

Mnogo pre nego što je dobila ulogu Efi u filmskoj verziji legendarnog brodvejskog mjuzikla "Devojke iz snova", Dženifer Hadson je pevala u jednoj maloj crkvi u Čikagu.

Trenutno snima film "Tajni život pčela", sa Ališom Kiz i Kvin Latifom. Pored toga, ona je trenutno i u studiju sa Klajvom Dejvisom i radi na svom debitantskom albumu za kuću Arista records, koji bi trebalo da se pojavi u drugoj polovini 2008. godine.

Dženifer je nedavno završila snimanje filma "Krilata stvorenja", u kojem glumi uz Foresta Vitekera, Kejt Bekinsejl, Dakotu Fening, Gaja Pirsa i Džeki Erl Hejli.

Hadsonova je pobrala brojne pohvale i nagrade posle svoje debitantske uloge u filmu "Devojke iz snova", uključujući i Oskara, Zlatni globus, nagradu Udruženja filmskih glumaca, nagradu BAFTA, i druge nagrade.

2004, ona je očarala milione televizijskih gledalaca tokom treće sezone popularne serije “Američki idol”.
O PRODUKCIJI

Četiri Njujorčanke – Keri, Miranda, Samanta i Šarlot – ponovo su tu i stižu na veliki ekran u filmu Seks i grad, zasnovanom na najpopularnijoj seriji svih vremena.

Serija Seks i grad premijerno je emitovana 1998. Na stanici HBO i trajala je šest sezona do finala 2004. Serija je zaradila 50 nominacija za nagradu Emi, a osvojila sedam. Bila je nominovana i za 24 Zlatna globusa, osvojivši osam.

Ali, pre nego što je stigla na male ekrane, Seks i grad je bila serija autobiografskih novinskih kolumni u listu "The New York Observer" autorke Kendis Bušnel.

Deren Star, kreator i izvršni producent kultnih televizijskih serija kao što su “Beverli Hils 90210” i “Melrose Place”, video je veliki potencijal u tekstovima Bušnelove o seksualnoj politici u njujorškom društvenom kremu.

“Pročitao sam te članke i pomislio, ‘hej, ovo je sjajan prozor u Njujork,’” seća se Star. “Dopao mi se lik žene koja piše o sebi i istražuje grad i prirodu odnosa među ljudima u isto vreme.” Bušnelova je kasnije sabrala svoje kolumne u knjigu, koja je postala bestseler kada je konačno objavljena 1996.

Film "Seks i grad" stiže u bioskope 12. juna i obećava odgovore na sva zaostala pitanja – hoće li Keri i Zverka konačno stati na ludi kamen? Može li Samanta zaista biti zadovoljna sa samo jednim muškarcem? Hoće li Šarlot ikada zatrudneti? Mogu li Miranda i Stiv zaista živeti srećno?

Pored Sare Džesike Parker, Kim Katral, Kirstin Dejvis i Sintije Nikson, Kris Not ponavlja svoju prepoznatljivu ulogu Kerinog zgodnog, ali i neuhvatljivog "Gospodina Zverke"; Dejvid Ajgenberg se pojavljuje kao Mirandin trezveni muž Stiv Brejdi; Evan Hendler kao Hari, Šarlotin verni i posvećeni muž; i Džejson Luis kao Smit Džerod, glumac, Samantin klijent i verni ljubavnik.

Glume i Kendis Bergen kao Inid Frik, urednica časopisa "Vogue" i Dženifer Hadson, Kerina mlada i neiskusna, ali ipak željna saznanja, asistentkinja Luiz, lik nov u Njujorku i prvi put predstavljen u ovom filmu. Tu su ponovo i Mario Kantone kao Entoni Marentino, Šarlotin planer venčanja, i Vili Garson kao Kerin sjajni drug Stenford Bleč.

Majkl Patrik King, dugogodišnji izvršni producent, scenarista i reditelj serije, napisao je scenario i režirao ovaj film. Producenti su Majkl Patrik King, Sara Džesika Parker, Džon Melfi i Deren Star.

Izvor:B92