Home [njuz] Od septembra prva generacija “on lajn” studenata u Srbiji

Od septembra prva generacija “on lajn” studenata u Srbiji

43
0

 Visoka poslovna škola "DOBA" iz Slovenije naredne školske godine upisaće prvu generaciju od oko 100 "on lajn" (on line) studenata u Srbiji, a školarina za jednu godinu studija je 1.780 evra. Direktorka Visoke poslovne škole Jasna Dominiko Baloh kazala je da je najveća prednost takvog "on lajn" studiranja,

putem interneta, što student sam može odrediti vreme kada će pratiti predavanja i učiti i to korišćenjem virtuelnog amfiteatra, i dodala da studente svakodnevno prati mentor koji im daje savete i obaveštava o njihovom napredovanju. Studiranje na tom fakultetu traje tri i po godine, studenti će ispite polagati na klasičan način, a prilikom upisa dobiće i elektronski indeks, napomenula je Baloh i dodala da će za sada, u Srbiji, upisivati studente samo za prvi stepen po Bolonji. "Oni će na kraju studiranja dobiti zvanje diplomiranog ekonomiste, i to slovenačku i diplomu Evropske unije, koja se za sada mora nostrifikovati u Srbiji, ali do završetka studiranja i taj problem će se rešiti", kazala je Baloh.
Ona je napomenula da će program biti na srpskom jeziku, sav materijal studenti će dobiti besplatno, a za rad im je potreban računar, pristup internetu i mrežni pretraživač. Baloh je kazala da je specifičnost sprovođenja programa u Srbiji to što će se on izvoditi na srpskom jeziku, što će studente pratiti mentori iz Srbije, a svim zainteresovanim, koji su završili neku višu školu u našoj zemlji, biće omogućen upis i u treću godinu. Visoka poslovna škola "DOBA" iz Maribora osnovana je 2003. godine, u okviru koje se razvijaju tri visokoškolska programa ekonomskih nauka i jedan magistarski program.

Izvor:24 sata