Home [ mjuzik ] Exit dobio SeeMe nagradu

Exit dobio SeeMe nagradu

42
0

 Novosadski festival "Exit" dobitnik je priznanja za najbolji događaj na prvoj dodeli "SeeMe" (South East European Music Event ) nagrada koja je održana 7. juna u Sofiji u Bugarskoj."SeeMe" nagrade dodeljuju se za postignuća u oblasti plesne muzike, a njihov cilj je da odaju priznanje i da ohrabre najuspešnije u ovoj grani muzičke industrije u Jugoistočnoj Evropi.

Nagrade, u petnaest kategorija, dodeljene su na zatvaranju trećeg godišnjeg "SeeMe" (South East European Music Event ) festivala koji je uspostavljen 2006. godine u Sofiji, po uzoru na velike svetske događaje koji su, između ostalog, posvećeni elektronskoj muzici i razmeni ideja muzičara, predstavnika izdavačkih kuća, umetnika itd., poput festvala "Sonar" u Barseloni.

Nagrade su dodeljene na osnovu glasova posetilaca zvaničnog sajta manifestacije.

Pored "Exit" festivala, nagrade su poneli i naš di džej Marko Nastić u kategoriji za najboljeg tehno di džeja, "Urban Bug" (Srbija) u kategoriji za najbolji magazin koji se bavi plesnom muzikom, i Mekonin (Srbija) je nagrađen kao najbolji novi umetnik.

Di džej Dončo (Doncho) iz Bugarske izglasan je za najboljeg haus di džeja, di džej Rou (Row) iz Grčke za najboljeg trens, a di džej Ku (Cooh) iz Bugarske za najboljeg dram end bejs di džeja.

Najbolja "See" pesma je "DJ Take Me Away" – "Deep zone feat. Balthazar" (Bugarska), najbolji klub je "Kristal" iz Rumunije, a najbolja izdavačka kuća "Recycled Loops" iz Slovenije.

U kategoriji za najbolju radio stanicu koja emituje plesnu muziku Radio B92, nažalost, je izgubio od rumunskog "One FM".

Za najbolju TV stanicu koja pokriva plesne događaje proglašena je "MAD TV" (Grčka i Bugarska), a za najbolji internet sajt iz ove oblasti tilllate.com iz Bugarske.

Priznanje za najboljeg "See" producenta poneo je Džek Rok (Jack Rock) iz Bugarske, a za najboljeg promotera "The Mission" iz Rumunije.

Pobednik u kategoriji za najboljeg svetskog di džeja je Karl Koks (Carl Cox), dok je kao najbolji remiks izabran "Livio & Roby for Noir" – "Super Skunk".

Treći "SeeMe" festival održan je od 5 – 7. juna u Sofiji.

Izvor:B 92