Home [ mjuzik ] Bluz Šabanovog srca

Bluz Šabanovog srca

34
0

 Ministar u tehničkoj vladi Srbije Rasim Ljajić juče je u Nišu uručio jednokratnu novčanu donaciju od 100.000 dinara pevaču Šabanu Bajramoviću, i najavio pomoć u njegovom lečenju.Iako je napunio 72 godine, Šaban nema ostvarenu regularnu penziju niti redovne prihode od koncerata ili prodaje albuma, a posle niza operacija na srcu više nema novca za nastavak lečenja.

„Dogovorili smo se da Bajramoviću obezbedimo pregled i ležanje na Vojnomedicinskoj akademiji, a očekujemo da će naredne nedelje doći u Beograd", saopštilo je Ljajićevo Ministarstvo rada i socijalne politike.

Šaban, s druge strane, kaže da ga niko od kolega nije zvao i da izgleda da ga se „iz esnafa” niko nije setio.

„Ali, nema veze. Nadam se da ću uspeti da se oporavim i da održim bar još jedan koncert, ako ne i više“, poželeo je on, podsećajući da mu je kuća bila dva puta opljačkana dok je bio u bolnici.

Iako je održao nebrojene koncerte pred mnogim svetski poznatim ličnostima, Šaban – najpoznatiji romski pevač sa Balkana, autor 650 pesama koje je napisao u 40-godišnjoj karijeri, među kojim je i svetska himna Roma Đelem đelem, i glumac u nekoliko filmova – starost je dočekao bez materijalne sigurnosti, ali tvrdi da mu nije žao.

„Ja živim pravi bluz. Kada sam dobijao velike pare, delio sam porodici, pošto imam četiri ćerke i 12 unuka, a sebi sam zadržavao taman toliko da živim mesec dana da bih mogao opet da nastupam“, objasnio je juče novinarima Bajramović, čovek koga u poslednjih par godina world music časopisi proglašavaju za jednog od najboljih bluz pevača sveta.

Izvor:Popboks