Home [ mjuzik ] Del Arno Band i So Sabi u subotu na Vidikovcu

Del Arno Band i So Sabi u subotu na Vidikovcu

53
0

 Beogradske grupe Del Arno Band i So Sabi održaće u subotu, 19. aprila, besplatan koncert na beogradskom Vidikovcu, u sklopu akcije Beograd je svet.Naime, prilikom podele Beograda na delove planete, Vidikovcu je pripala uloga Južne Afrike, i DAB i So Sabi su odabrani kao predstavnici rege, odnosno afro zvuka, karakterističnih za ovaj deo sveta.

"Sve u svemu, jedan zabavan vašar sa, verujemo, dobrom muzikom", kaže lider Del Arno Banda Jovan Matić za Popboks.

U događaju, koji bi trebalo da počne između 15 i 16 časova na poljani ispred glavnog vidikovačkog Maxija, učestvovaće i beogradski Muzej afričke umetnosti, koji će organizovati bazar na kom će posetioci moći da kupe afrički nakit, odeću, muzičke instrumente…

"Sve u svemu, jedan zabavan vašar sa, verujemo, dobrom muzikom", kaže Matić za Popboks.

Pored ovog, klasičnog nastupa, Matić najavljuje i seriju unplugged nastupa u više gradova Srbije, a postoji i ideja da se nastupi snime i objavi DVD.

"Ovaj program je već dugi niz godina u planu (praktično od Unplugged festivala u beogradskom Sava Centru 1994) i biće nam veliko zadovoljstvo da ga najzad stavimo u pogon", kaže Jovan o akustičarskim planovima DAB-a.

Inače, Del Arno Band je učestvovao na snimanju poslednjeg albuma nedavno preminulog beogradskog muzičara Lazara Ristovskog Drvo života, koji se trenutno nalazi u štampi.

DAB će u julu učestvovati na rege dab festivalu Unariversplash u Bihaću (BiH).

Izvor:Popboks