Home [njuz] Manifestacije povodom Dana studenata

Manifestacije povodom Dana studenata

51
0

 Sećanje na 4. april 1936. godine, Savez studenata Beograda čuva organizovanjem brojnih aktivnosti u ovoj nedelji i na sam Dan studenata. Taj datum i cela 1936. godina su veoma bitni za SSB i studentsko organizovanje, jer je to godina osnivanja Savez studenata Beograda.
Ove godine Savez studenata Beograda organizovao je par, sada već tradicionalnih, manifestacija. U tekućoj nedelji, od 31. marta do 4. april, SSB je u saradnji sa Studentskim centrom Beograd organizovao takmičenja studenata studentskih domova u malom fudbalu, odbojci i košarci.

Proglašenje najboljih ekipa na ovim takmičenjima planirano je za Dan studenata, 4. april 2008. godine, u Domu kulture „Studentski grad“.
Tada će u okviru manifestacije „Prvi glas Univerziteta“, biti i dodeljene nagrade za treći, drugi i prvi glas Univerziteta i proglašen najbolji student Univerziteta u Beogradu među studentima koji žive u studentskim domovima.

Za razliku od prethodnih godina, zbog teških uslova u kojima žive i uče naše kolege studenti na Kosovu i Metohiji, Savez studenata Beograda i Ustanova Studentski centar Beograd organizuju posetu Kosovskoj Mitrovici.

Izvršni odbor Saveza studenata Beograda i predstavnici studentskih domova u Beogradu posetiće svoje kolege sa Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, i održati zajedničku sednicu Izvršnih odbora Saveza studenata Beograda i Saveza studenata Kosovske Mitrovice.

Studenti iz Beograda pridružiće se studentskom protestu najavljenom za sutra, u 12,44 časova i prisustvovaće zakazanom koncertu u Kosovskoj Mitrovici.

Zbog posete kolegama u Kosovskoj Mitrovici i situacije u kojoj se nalaze studenti na Kosovu i Metohiji, ove godine se neće organizovati tradicionalni 4. aprilski koncert.
U želji da se studentima u Beogradu ne uskrati kulturni užitak, biće organizovane tri predstave Kabare „Putuj Evropo“, u kome glumi poznati beogradski glumac Goran Sultanović.

Predstave su zakazne za 4. april 2008. godine, u Domu kulture „Studentski grad“, 5. april 2008. godine, u Studentskom domu „4. april“ i 6. april 2008. godine, u Studentskom domu „Karaburma“
Izvor: Studentski svet