Home [ mjuzik ] Morricone, Sting i Paco De Lucia na jubilarnom Guitar Art Festivalu

Morricone, Sting i Paco De Lucia na jubilarnom Guitar Art Festivalu

89
0

 Legendarni italijanski kompozitor Ennio Morricone, Sting i Paco De Lucia nastupiće sledeće godine u Beogradu, a u okviru jubilarnog 10. Guitar Art festivala, najavili su organizatori. Ovo je saopšteno na press konferenciji koja je 27. marta održana povodom koncerta gitariste Tommy Emmanuel-a koji 7. aprila nastupa u Beogradu.

Potvrđeno je da će Paco De Luica nastupiti u Beogradu 6. februara, Sting 8. februara dok će Morricone nastupiti 14. februara 2009. godine kao zvezde 10. Guitar At festivala. De Lucia je već nekoliko puta gostovao u Beogradu dok je Sting nastupao u Novom Sadu pošto je nastup u Beogradu otkazan jer Arena nije imala sve potrebne dozvole, pa je drugi promoter organizovao koncert na Petrovaradinskoj  tvrđavi.

Ennio Morricone je jedan od najpoznatijih kompozitora koji je svetsku slavu stekao muzikom za filmove ‘Za šaku dolara’, ‘The Good, the Bad and the Ugly’  i ‘Once Upon a Time in the West’. Dobitnik je počasnog Oscara 2007. godine.

Gitarista Tommy Emmanuel u Beogradu će ponovo nastupiti u ponedeljak, 7. aprila, sa početkom u 20h. Koncert će se održati u dvorani Kolarčeve zadužbine a organizator koncerta je Guitar art festival. Karte po ceni od 1400 i 2000 dinara pustene su u prodaju na blagajnama Kolarca, Bilet Servisa i Ticket Line-a.

Izvor:kontra