Home [ mjuzik ] Queen i Paul Rodgers u Beogradu!

Queen i Paul Rodgers u Beogradu!

51
0

 Sastav Queen i Paul Rodgers nastupiće u Beogradu 29. oktobra ove godine u okviru ‘’Rock The Cosmos 2008’’ turneje, objavljeno je na zvaničnom sajtu benda. Queen i Paul Rodgers će na četvoromesečnoj turneji promovisati novi studijski album koje će se u prodaji pojaviti 1. septembra. Radi se o prvom albumu koji bend izdaje bez Freddie-ja Mercury-ja. Pesme i muziku za "The Cosmos Rocks" pisali su Brian May, Roger Taylor i Paul Rodgers, koji će imati težak zadatak da ne ostane u večnoj senci Mercury-ja.

Na albumu će se naći i pesma "Say It’s Not True" koja je snimljena prošle godine u dobrotvorne svrhe. Pojavljivanje albuma u prodaji očekuje se 1. septembra, dve nedelje nakon planiranog prvog koncerta i početka turneje. Originalni član postave, basista John Deacon neće učestvovati u novim projektima.

Turneja benda počinje 16. septembra u Rusiji i trajaće do 1. novembra. Bend je saopštio i da će uskoro objaviti datum koncerata u latinskoj Americi. Queen su jedan od najuspešnijih britanskih bendova i vlasnici zvanično najprodavanijeg britanskog albuma svih vremena. Radi se o izdanju “Greatest Hits 1” koji je do danas prodat u preko 5 miliona kopija samo u Britaniji. Paul Rodgers je lider bendova Free i Bad Company a kada se cifre saberu Queen i Paul Rodgers su objavili 50 albuma i prodali više od 300 miliona kopija albuma.

Detalji beogradskog koncerta očekuju se uskoro!  

www.queenonline.com