Home [treninzi] MENSA organizuje testiranje u nedelju

MENSA organizuje testiranje u nedelju

59
0

 Testiranje koeficijenta inteligencije u organizaciji MENSE, udruženja koje okuplja ljude sa natprosečnom inteligencijom, biće održano u nedelju u Beogradu u prostorijama Udruženja novinara Srbije u Resavskoj 28. Cena testiranja je 1.000 dinara za zaposlene, odnsono 700 dinara za studente, učenike, penzionere i nezaposlene, navodi se u saopštenju MENSE.

Testiranje se obavlja prema pravilima i testovima Mense Internešnal. Međunarodno validni rezultati će biti dostavljeni kandidatima na adresu koju oni sami odrede, tako da je tajnost podataka zagarantovana. Jedini način pristupanja udruženju natprosečno inteligentnih građana je rezultat osvojen na Menisnom testu koji potvrđuje da osoba ima koeficijent inteligencije veći od 148 po Katelovoj skali. Takav rezultat može da ostvari samo dva odsto ukupne populacije.

Uputstvo za testiranje na web sajtu Mense Srbije www.mensa.org.yu, a prijavljivanje je moguće obaviti u petak i subotu od 18h do 20h u Kralja Milana 4a. Pod pokroviteljstvom Mense Srbije, a u organizaciji Saveza Zagonetača, u nedelju 9. decembra u Beogradu će se ožati i kvalifikaciono takmičenje u rešavanju sudokua. Najbolje plasirani takmičari stiču pravo da se takmiče sledeće godine na Svetskom prvenstvu u aprilu u Indiji.