Home [ mjuzik ] Novi album Vudu Popaja

Novi album Vudu Popaja

59
0

 Multimedijalni umetnik sa periferije Zemuna poznat i kao Radenko Stojanović, upravo je za PGP objavio peto studijsko izdanje pod nazivom Svi unutra.Istovremeno s novim albumom, Vudu Popaj se predstavlja i kao filmski delatnik: u Domu kulture Studentski grad sutra u 20:00 će biti održana projekcija 80-minutnog filma Napad na stanicu ekspres

 čiji je on korežiser (zajedno sa Branislavom Radovanovićem).

“Glavni junaci filma Napad na stanicu ekspres žive u disharmoniji sa mislima i govorom. Iz tog razloga ni ton se ne poklapa sa slikom, kao rezultat globalne disharmonije u kojoj se svet danas nalazi. Ova disharmonija će postojati kako u filmu čiji protagonisti streme ka slobodi, tako i u životima gledaoca, koji je žele. a ne znaju od čega zapravo treba da se oslobode”.

Polazeći od ove ideje, korežiser Vudu naglašava da je ovo verovatno prvi film kod nas koji je sniman prvo zvučno, pa onda vizuelno.

U filmu čujemo sve forme radijskog novinarstva (studijski intervjui, špice, kvizovi…).

Sve numere u filmu su parodije na domaće i strane hitove.

Popaj se pojavljuje i kao scenarista, glavni glumac (uz Uroša Uroševića, Žiku Milenkovića i Voju Brajovića) i radio voditelj i korežiser.

Radovanović je frontmen grupe Kontrabanda, koja će posle projekcije filma sa Vudu Popajem u DKSG održati zajednički koncert.

Vudu Popaj je prethodni album Sikter feler pre tri godine izdao za City Records.

Nadrealističku treš bajku, knjigu Razglednice iz Bumeranga (Rende), objavio je 2003, a prošle godine strip-knjigu Skupljači perja lako lete (Draslar).

Izvor: Popboks