Home [njuz] Senat odbio raspravu

Senat odbio raspravu

36
0

 Senat Univerziteta u Beogradu nije raspravljao o zahtevima studenata da se odredi o daljim aktivnostima fakulteta i univerziteta oko izjednačavanja statusa diplomiranih i mastera.Članovi Konferencije univerziteta Srbije (KONUS), rektori državnih i privatnih univerziteta, na sednici pre dva dana ovlastili su senate univerziteta

da se izjasne o zahtevima studenata, ne izlazeći u susret studentima koji su tražili da se o tim zahtevima izjasni KONUS. Umesto toga, sednica Senata je prekinuta, a o studentskim zahtevima Senat će raspravljati na sledećem sastanku 21. novembara.

Ministar prosvete Zoran Lončar je zatražio od KONUS-a da zauzme zvaničan stav i obavesti ministarstvo u vezi sa izjednačavanjem diploma, ali je KONUS tu obavezu prebacio na senate univerziteta. Ministar prosvete je posle sastanka sa predstavnicima studentskih organizacija, kojem je prisustvovao i predsednik KONUS-a i rektor BU Branko Kovačević, rekao da će država „morati da interveniše" ukoliko akademska zajednica ne postigne saglasnost o načinu primene zakonskih odredbi i odluke o izjednačavanju diplomiranih studenata i mastera.

Izvor: 24 Sata