Home [zabavnik] Jay-Z i Gisele krivi za pad dolara

Jay-Z i Gisele krivi za pad dolara

43
0

 Ko je kriv za drastičan pad kursa dolara: finansijeri ili, pak, fotomodeli i reperi? Ovo pitanje i nije tako čudno kao što izgleda na prvi pogled, jer slabljenje američke valute u odnosu na evropsku je postalo kulturološka pojava, piše danas Associated Press.Ekonomisti smatraju da je pravi uzrok pada kursa dolara izjava jednog visokog kineskog funkcionera

da će Kina početi da svoje devizne rezereve prebacuje u neku stabilniju valutu, evro ili jen.

Nisu krivi kineski funkcioneri, već reper Jay-Z koji u novom spotu Blue Magic maše novčanicom od 500 evra, jer je, kažu, baš to izazvalo buru na kojoj se dolar ljulja.

Ekonomisti su krajem minule nedelje naveli još jedan uzrok pada dolara – najavu pada privrednog rasta od strane šefova američkih federalnih rezervi.

Kulturolozi, pak, smatraju da finansijski moguli nemaju nikakve veze s tim.

Za obaranje dolara je, tvrde, ovoga puta kriva jedna od najskupljih manekenki na svetu Gisele Bündchen, koja je zatražila da joj se honorari od sada isplaćuju unapred, i to u evrima!

Razgovori o ulozi Jay-Z-ja i Gisele Bündchen mogu da izgledaju kao ironična smejurija.

Ironija je svakako prisutna, ali ne i smejurija, piše AP.

Prosečan Amerikanac ne čita berzanske izveštaje i ne prati berzanski indeks Dow Jones, ali zato satima gleda spotove poznatih repera i sluša izjave manekenki.

Rezonovanje prosečnog Amerikanca je: ako su ovi moji idoli digli ruke od dolara, to onda znači da stvari zaista loše stoje.

Glas hip-hopa i supermanekenke je glas naroda i zato ga i finansijski svet mora poštovati.

Zato nije čudo što se informacija o „nepatriotskom ponašanju“ Jay-Z-ja i zanosne Gisele pojavila ne u žutoj štampi, već u Bloomberg Newsu i New York Timesu.

Boston Herald je tim povodom saopštio da, "ukoliko je došlo dotle da ljudi kao Gisele i Jay-Z osete slabost dolara, znači da su događaji izmakli kontroli".

Ovom pitanju je čak i Wall Street Journal posvetio redakcijski članak.

Izvor: Popboks