Home [treninzi] Poziv i link za prijave za UPSHIFT u Jugoistočnoj Srbiji

Poziv i link za prijave za UPSHIFT u Jugoistočnoj Srbiji

85
0

Ponovo je otvoren treći po redu UPSHIFT konkurs koji se sprovodi u okviru zajedničkog regionalnog programa “Dijalog za budućnost” i omogućuje mladima da doprinesu pozitivnim promenama u svom okruženju. UPSHIFT 3 održaće se onlajn i mladi će moći da realizuju svoje ideje kroz interaktivne radionice. Odabrani timovi zatim dobijaju mentorsku i finansijsku podršku do 2000 evra.

Konkurs je otvoren za sve mlade uzrasta od 13 do 19 godina koji žive na teritoriji Jugoistočne Srbije (Podunavski okrug, Braničevski okrug, Borski okrug, Zaječarski okrug, Nišavski okrug, Pirotski okrug, Toplički okrug, Jablanički okrug, Pčinjski okrug).

Prijavljivanje je otvoreno do 3. jula 2020.

Kakav izazov mogu da prijavim?

Verovatno se svakog dana ili nedelje suočavate sa nekom situacijom koja vam se ne dopada ili biste voleli da je promenite, za svoje i tuđe dobro. Prijavi se ako:

  • vidiš na koji način dijalog između raznih društvenih grupa može da se poboljša, i kako tolerancija i poštovanje različitosti mogu da utiču na veću solidarnost u društvu
  • misliš da kritičko razmišljanje i razvoj drugih veština kod mladih kao i uključivanje u društveno-korisne inicijative doprinosi samostalnosti i zapošljivosti
  • primećuješ da uloga mladih može da bude zastupljenija kad govorimo o održivom razvoju, zaštiti životne sredine i klimatskim promenama
  • imaš bilo koju drugu ideju za razvoj mladih, unapređenje dijaloga i delovanja za opšte dobro
  • smatraš da je važno da mladi razvijaju svoju informatičku pismenost i da mediji više izveštavaju o solidarnosti, empatiji, poštovanju različitosti i sl.
  • želiš da se aktiviraš u programima ravnopravnosti devojaka i momaka
  • veruješ da je važno povezivati i razmenjivati ideje mladih iz različitih društvenih grupa i raditi na zajedničkom stvaranju kulturnih i umetničkih sadržaja koji promovišu društvenu slogu.

Ovo su samo neki od primera, a ti budi radoznao/la i obrati pažnju na izazove u svojoj lokalnoj zajednici – dokle god rešenje može da unapredi društvene odnose, solidarnost i jednakost, kao i veće učešće mladih u društvu. Inspiraciju ćeš najbolje pronaći u svom okruženju, školi, porodici, a možda ti posluže i iskustva UPSHIFT-ovaca iz prethodnih ciklusa.

 

Prijavi se!