Home [treninzi] Obuka za „Primenu zakona o planskom sistemu Republike Srbije“

Obuka za „Primenu zakona o planskom sistemu Republike Srbije“

143
0

Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije organizuje obuku za predstavnike/ce saveza, organizacija mladih i za mlade i kancelarija za mlade na temu: „Primena zakona o planskom sistemu Republike Srbije“. Obuku će voditi Republički sekretarijat za javne politike, a biće održana od 16. do 18. decembra na Zlatiboru.

Zašto nam je važna ova obuka?

Zakon o planskom sistemu i Uredba za primenu Zakona o planskom sistemu propisuju detaljne korake za izradu, ali i za izmene i dopune zakonskih i strateških akata na nacionalnom, pokrajinskom i lokalnom nivou. (https://rsjp.gov.rs/fokus/). Sve javne politike se u naredne dve godine moraju usaglasiti sa pomenutim dokumentima.

Budući da nas u narednoj godini očekuju izmene i dopune Zakona o mladima, kao i izrada Akcionog plana za implementaciju NSM, odnosno revizija Nacionalne strategije za mlade važno je da iskoristimo ovu priliku i upoznamo se sa svim detaljima procesa koji nam slede.

Ukoliko planirate da aktivno učestvujete u kreiranju omladinske politike na nacionalnom, pokrajinskom  i lokalnom nivou prijavite se za učešće na ovoj obuci do petka 13.12. do 12h ispunjavanjem kratke forme https://forms.gle/kEMX1hPibqoHVYN98

Svesni smo da poziv kasno stiže, ali se nadamo da ćete moći da odvojite ova tri dana kako bismo se što bolje pripremili za procese koji nam slede.

Prevoz za sve učesnike/ce je organizovan iz Beograda. Polazak je ispred Palate Srbija, istočno krilo 16. decembra u 13 sati, a povratak 18. decembra nakon ručka. Učesnici/ce će biti smešteni u jednokrevetnim sobama u hotelu Zelenkada na Zlatiboru. 

Za više informacija možete nam pisati na office@napor.net.