Кonkurs za takmičarski program 27. Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Suboticи

0

Nakon fantastičnog 26. izdanja Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici, koji su obeležile sjajne predstave renomiranih svetskih pozorišta, Festival objavljuje konkurs za takmičarski program 27. festivalskog izdanja, koje će biti održano u Subotici od 20. do 26. septembra 2020.

Pravo učešća imaju sva profesionalna pozorišta lutaka i pozorišta za decu, kao i sva druga profesionalna pozorišta koja na svom repertoaru imaju predstave za decu. Konkurs je otvoren do 15. marta 2020. godine, a detaljnije informacije o propozicijama i aplikacionoj formi moguće je pronaći na internet strani http://lutfestsubotica.net.

Na ovogodišnjem festivalskom izdanju, u okviru takmičarskog programa, prikazano je 14 predstava iz 12 zemalja, a među nagrađenima našli su se Šijansko umetničko pozorište za decu iz Kine, Teatar “Lalka” iz Poljske, Lutkarsko pozorište “Petruška” iz Rusije, Pozorište mladih iz Novog Sada, Dječje pozorište Republike Srpske iz Banjaluke, Malo pozorište Duško Radović iz Beograda kao i Pozorište “La tete a l‘everse” iz Belgije. Gran pri festivala, kao i glumačke nagrade osvojila je izuzetna kineska predstava “24 Bake” Šijanskog umetničkog pozorišta za decu.

Festivalske programe u okviru kojih su organizovane izložbe, nastupi u takmičarskom i pratećim programima, naučni forum, radionice i promocije knjiga je posetilo preko 7.000 gledalaca, od kojih su najveći broj činila deca. Festival je nagradu za životno delo “Mali princ” dodelio Branki Veselinović i Ranku Risojeviću.

Previous articleObuka za „Primenu zakona o planskom sistemu Republike Srbije“
Next articleOmladinska konferencija „Mladi za održivi razvoj“