Home [konkursi] Raspisan konkurs za Nacionalnu nagradu za volontiranje

Raspisan konkurs za Nacionalnu nagradu za volontiranje

155
0
Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv pozivaju sve organizacije, kompanije i pojedince koji sprovode volonterske aktivnosti da se prijave na konkurs za Nacionalnu nagradu za volontiranje.

Volonterski rad jača zajedničke vrednosti i solidarnost u zajednici, povezuje ljude različitih nacionalnih i socijalnih statusa i pruža mogućnost za izgradnju boljeg i inkluzivnijeg društva. Volonterski rad čini razliku u životima ljudi – kako onih kojima je pomoć potrebna, tako i onih koji je pružaju. U tom kontekstu, Nagrada za volontiranje dodeljuje se s ciljem da oda priznanje organizacijama i pojedincima koji su posvetili svoje vreme i veštine unapređenju života drugih ljudi.

Koji će oblici volontiranja biti nagrađeni?

Kroz Nacionalnu nagradu za volontiranje biće nagrađeni različiti oblici volontiranja koji su realizovani u prethodnih godinu dana na teritoriji Republike Srbije, i to:

  • Program korporativnog volontiranja
  • Program volontiranja organizovan od strane udruženja, javnih ustanova i institucija
  • Najbolja volonterska akcija
  • Volonter/ka godine

Konkurs je otvoren do 8. novembra 2019. godine. Konkursna dokumentacija može se preuzeti na sajtu Foruma za odgovorno poslovanje na adresi www.odgovornoposlovanje.rs.

O dobitnicima nagrade odlučivaće žiri sastavljen od predstavnika državnih institucija, kompanija, poslovnih udruženja, nevladinih i međunarodnih organizacija. Nagrade će biti uručene na događaju kojI će se održati uoči Međunarodnog dana volontera, 4. decembra 2019. godine.

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom možete se obratiti: Teodori Pazarski putem telefona: +381 11 2659 700 ili elektronske pošte na adresu: kancelarija@odgovornoposlovanje.rs.

Preuzmite konkursnu dokumentaciju!