Home [treninzi] Prijava za Školu objektivizma „Džon Galt“ u Beogradu

Prijava za Školu objektivizma „Džon Galt“ u Beogradu

371
0

Balkanski objektivistički centar iz Beograda i Ajn Rend Institut iz Kalifornije vas  sa velikim zadovoljstvom obaveštavaju da su prijave za Školu objektivizma ,,Džon Galt” u Beogradu otvorene!

 

Ajn Rend je rusko-američka filozfkinja i pisac, autorka uticajnih dela kroz koje je razvila i obradila filozofiju objektivizma. Objektivizam je filozofija zasnovana na racionalnom interesu pojedinca, koji se najbolje ostvaruje u uslovima dobrovoljne saradnje i poštovanja lične slobode. Čovek vođen svojim umom, odbacujući primenu sile u dostizanju svojih ciljeva je heroj. Koristeći nasleđe Ajn Rend, imate mogućnost da postanete najbolja i najproduktivnija verzija sebe.

Pozivamo sve mlade i slobodoumne ljude sa željom da steknu nova znanja iz oblasti filozofije, politike, ekonomije i društva da se prijave na ovaj jednosemestralni edukativni program, koji je do sada obišao regionalne i evropske države. Postanite deo naše alumni zajednice i pridružite se grupi od preko 300 izuzetnih pojedinaca  koji su pohađali Školu objektivizma “Džon Galt”.

Tokom programa biće obrađivani ključni filozofski, moralni i politički pojmovi stavljeni u kontekst filozofije objektivizma. Program podrazumeva 10 predavanja kao i kreativne sesije gde će se posebno obrađivati praktične implikacije ove filozofije. Škola je naročito korisna za one koji žele da ispitaju tradicije individualističkih teorija, kao i za one koji žele da bolje razumeju društvene i političke procese i ishode u Srbiji, regionu i svetu. Poseban akcenat ovaj kurs stavlja na izučavanje filozofske teorije, kao i mogućnostima njene primene u ličnom razvoju. Škola objektivizma je takođe izuzetna prilika za povezivanje sa međunarodnom mrežom studenata i mladih, uspešnih ljudi iz čitavog sveta.

Tokom programa, pred polaznicima ćemo postavljati izazove i praktične zadatke kao i pisanje eseja na određenu filozofsku temu. Svi učesnici Škole objektivizma ,,Džon Galt” na raspolaganju će imati stručnu literaturu, pristup knjigama iz naše šarenolike biblioteke, mogućnosti za stipendirana putovanja na konferencije u Evropi i SAD, saradnju sa profesorima i stručnjacima iz odabranih oblasti. Na samoj završnici programa dodelićemo vredne nagrade za najbolje studente kao i sertifikate o uspešnom pohađanju.

 

Prijave su otvorene do 14. oktobra u ponoć, a kotizacija za školu iznosi 50 evra u dinarskoj protivvrednosti (moguće je plaćanje iz dva dela) i pokriva sav materijal koji će polaznici dobiti. Studentima sa izuzetnim prijavama na raspolaganju će biti BOC stipendije za pohađanje ove škole. Takođe, prednost pri dobijanju stipendija, imaće studenti koji su preporučili ovaj program drugim kandidatima. Predavanja na programu će krenuti 22. oktobra i trajaće 10 nedelja.

 

Prijava se sastoji iz dva dela:

Prijavite se za školu popunjavanjem elektronske prijave: APLIKACIONI FORMULAR

Pored popunjene prijave, neophodno je poslati CV na prijava@objektivizam.org

Svi kandidati koji su podneli prijave će o rezultatima konkursa biti obavešteni 15. oktobra, 2019.