Home [akcija] Prvi put dodeljene nagrade pod imenom „Serđo Markione nagrade za studente i...

Prvi put dodeljene nagrade pod imenom „Serđo Markione nagrade za studente i učenike“

167
0

U čast sećanja na Serđa Markionea, kompanija FCA preimenovala je svoj program višegodišnje podrške deci zaposlenih za trud i ostvarene rezultate u školi i na fakultetima. FCA Srbija, ove godine nagradila je 20 najboljih.

  1. jul 2019, Kragujevac – Kompanija FCA Srbija, u sklopu globalnog programa „Serđo Markione – nagrade za dostignuća studentata i učenika“, nastavlila je značajni kontinuitet i proglasila pobednike u Srbiji, dodelivši vredne novčane nagrade deci zaposlenih koja su u 2018. godini ostvarila uspehe u svojim školama i na fakultetima.

 

Upravo se nagrade  dodeljuju u zemljama gde Grupacije FCA i CNH Industrial imaju značajno prisustvo, kao što su Brazil, Kina, India, Francuska, Belgija, Poljska, Španija, Portugalija, Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države, Agrentina, Kanada, Meksiko i Srbija. Program nagrada i školarina osnovan 1996. godine, sada nazvan Sergio Marchionne – student achievement awards, svake godine dodeljuje i oko 2000 priznanja za one koji su dostigli najbolje rezultate na kraju školske godine.

Podrška deci zaposlenih za njihovo školovanje, dakle, deo je globalne strategije društvene odgovornosti FCA grupacije širom sveta. U Srbiji priliku da konkurušu za vredne nagrade, imali su svi svršeni srednjoškolci, diplomci akademskih i master studija, čiji su roditelji u radnom odnosu u kompaniji FCA Srbija, FCA Plastik i FCA Servis.

Program se u Srbiji srporovodi u kontinuitetu od 2014. godine, i od tada godišnje nagradi na desetine mladih ljudi. Danas je nagrađeno 20 đaka i studenata, dece zaposlenih u različitim sektorima kompanije. Reč je o deci koja su svojim trudom i posvećenošću pokazala kako se stiže do uspeha, čemu je i FCA Srbija posvećena, a čime direktno  doprinosi svojim zaposlenima i njihovim porodicma.