Home Preporučujemo POZIV: Međunarodna omladinska razmene u Srbiji – 01. – 16. Avgust 2019.

POZIV: Međunarodna omladinska razmene u Srbiji – 01. – 16. Avgust 2019.

190
0
Ukoliкo vas interesuju sledeće teme: volontiranje, socijalna inkluzija, održivi razvoj i interkulturno učenje i upoznavanje različitosti nemojte da propustite da se prijavite i učestvujete na ovoj međunarodnoj omladinskoj razmeni.

‘The Cake Garden’ omladinska razmena koju organizuje udruženje MAGNET prava je prilika da zajedno sa učesnicima iz Belgije, Nemačke, Rumunije, Severne Makedonije i Srbije učestvujete na radionicama koje se bave gore pomenutim temama. Ova omladinska razmena takođe nudi i priliku da stečena znanja primenite u praksi radeći zajednički na unapređenu uslova života u selu Veliki Gaj. Sve aktivnosti tokom razmene kao i smeštaj učesnika i učesnica odvijaće se u prostoru Edukativnog centra Magnet House.

Jezik koji će se koristiti tokom razmene je engleski.

Više detalјa o temi razmene i očekivanim aktivnostima možete pročitati u prilogu ovog mejla.

Omladinska razmena se održava u Srbiji u banatskom selu Veliki Gaj u periodu od 1. do 16. avgusta 2019. godine a uzrast učesnika koji mogu da se prijave i učestvuju je od 16 do 25 godina.
Rok za slanje prijava je četvrtak, 25. jul u 23.59 časova. Prijavni formular se nalazi u prilogu ovog mejla. Potrebno je da popunite formular i da ga u navedenom roku pošaljete na sledeću adresu: marija@mis.org.rs
U petak 26. jula obavestićemo sve prijavljene volontere i volonterke o izboru učesnika.
Omladinska razmena The Cake Garden, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, ishrane i aktivnosti samog programa, dok učesnici plaćaju troškove puta za koje imaju pravo na povraćaj u iznosu do 20€. (Molimo vas da ne kupujete karte dok ne dobijete konačnu potvrdu da ste izabrani za učešće na razmeni).

Za učešće preko Mladih istraživača Srbije potrebno je uplatiti i participaciju od 7.200 dinara (nakon što budete selektovani poslaćemo vam detalјe računa). Nakon povratka sa omladinske razmene i nakon što učesnici popune evaluacioni formular izvršićemo povraćaj u iznosu od 2000,00 dinara.

Uzmite u obzir da sami plaćate povratnu kartu za put na razmenu, i da će vam novac biti vraćen kada, po povratku pošalјete/donesete originale karata u kancelariju Mladih istraživača Srbije. Čitava procedura može potrajati i nekoliko meseci.

Pročitajte pažlјivo Opšte uslove prijavlјivanja koji su sastavni deo prijave i nalaze se u prilogu mejla i možete ih pogledati ovde. Ako budete selektovani, biće potrebno da te uslove i potpišete, odnosno, s ukoliko ste maloletni ovaj dokument u njihovo ime potpisuje neko od roditelјa ili staratelјa. Ukoliko ste iz Beograda, u našoj kancelariji u Bulevaru umetnosti 27 na Novom Beogradu, ukoliko ne, dokumentaciju ćemo razmeniti poštom.

Prijavni formular popunite na engleskom jeziku do četvrtka, 25. jula u 23.59 časova i pošaljite na: marija@mis.org.rs