Home [konkursi] Otvoren međunarodni konkurs Veluks za studente arhitekture

Otvoren međunarodni konkurs Veluks za studente arhitekture

64
0

seminar.jpegMeđunarodna kompanija Veluks raspisala je konkurs za studente i profesore arhitekture širom sveta, koji na temu "Svetlost sutrašnjice" treba da uključe koncept dnevnog svetla u svoje projekte.Kompanija "Veluks" raspisuje konkurse svake druge godine i ovaj je otvoren do 8. maja 2008. Cilj je da se studenti arhitekture ohrabre da rade na konceptu dnevne svetlosti u arhitekturi.

"Naša vizija je da promovišemo koncept dnevnog svetla, svežeg vazduha i kvalitetnog života. Zato želimo da studenti arhitekture istražuju sunčevu i dnevnu svetlosti u najširem smislu da bi došli do dubljeg i trajnijeg razumevanja ovog izuzetno bitnog izvora energije i svetlosti", izjavio je Ulrik Holst-Jensen, generalni direktor "Veluks Srbija".

Projekat može obuhvatati sve, od projekata zgrada do redizajna upotrebe dnevne svetlosti u kontekstu života u urbanoj sredini, ili neki apstraktniji koncept. Projekti se mogu koncentrisati na estetiku, funkcionalnost, održivost ili na interakciju između građevine i prirodnog okruženja. Ukupna vrednost nagrada na konkursu je 30.000 evra.

Pobednici će biti proglašeni na dodeli nagrada koja će se održati u novembru 2008. godine. Prošle godine je na konkurs stiglo 557 projekata iz 53 zemlje, a nagrađeno je 20 radova iz 12 zemalja.
Konkurs se organizuje u saradnji sa Međunarodnim udruženjem arhitekata i evropskom Asocijacijom za obrazovanje u arhitekturi.

Detaljnije informacije o konkursu mogu se dobiti na internet stranici www.velux.com/iva.