Nesi se sve ređe pojavljuje u jezeru Loh Nes

0
SHARE

loh_nesi_hp.jpgLokalni stanovnici sve su zabrinutiji pošto se čuveno čudovište iz škotskog jezera Loh Nes veoma retko viđa u zadnje vreme, a neki čak strahuju od najgoreg – da je Nesi uginula.Subotnji Times navodi da je broj viđenja popularne Nesi – junaka/junakinje filmskih i TV naslova Loch Ness (1996)

Beneath Loch Ness (2001) Beyond Loch Ness (2007) The Secret of Loch Ness (2001)… – opao sa 18 (tokom 1995) na tri u prošloj i samo dva u ovoj godini, uz podsećanje da su viđenja čudovišta redovno beležena još od šestog veka.

Ljubitelji Nesi grozničavo nagađaju šta bi mogao da bude razlog nepojavljivanja njihovog omiljenog čudovišta za koje se veruje da živi u najdubljem i najslavnijem škotskom jezeru.

Neki smatraju da je tajanstveno stvorenje prisiljeno da se krije u dubljim vodama zbog niskih letova aviona britanskog ratnog vazduhoplovstva, dok drugi krive zagađenje, a ima i onih koji strahuju da je Nesi uginula.

Jedan naučnik koji istražuje ovaj fenomen već dvadesetak godina, smatra da je verovatni razlog što se Nesi sve ređe viđa to što su ljudi sve skeptičniji.

Lokalni stanovnici takođe strahuju da bi odbijanje Nesi da se pokaže posetiocima moglo da ima negativne posledice na turizam u ovoj oblasti.