Home Mladi su zakon! Likovna izložba “Dve četkice” 25. februara u Kafe baru 16

Likovna izložba “Dve četkice” 25. februara u Kafe baru 16

119
0

Neformalna omladinska grupa “Hajde da…” organizuje 25. februara u 20.00 časova Humanitarnu likovnu izložbu “Dve četkice”. Izložba će biti održana u Kafe baru 16, ul. Cetinjska 15a. Ova izložba je deo omladinskog volonterskog projekta “Dve četkice”, koji se realizuje u okviru volonterskog programa “Mladi su zakon”, podržanog od Centra za građansko delovanje, a finansiranog od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Radovi koji će biti prikazani na izložbi nastali su kao rezultat likovne kolonije na kojoj su učestvovali umetnici i deca iz Svratišta. Sav prihod od prodaje će biti doniran deci iz ugroženih grupa koja su učestvovala u likovnoj koloniji. Realizacijom likovne kolonije grupa “Hajde da…” je želela da da doprinos oplemenjivanju sadržaja za decu iz ugroženih grupa.

Cilj projekta je da kroz umetnost pomogne deci iz ugroženih grupa, kao i da osnaži mlade ljude kako bi pomogli deci iz osetljivih grupa i nadomestili one uluge koje nisu u mogućnosti da im pruže državne institucije. Mladi koji su direktno uključeni u projekat dobijaju priliku da steknu novo iskustvo i znanja u radu sa decom. Takođe, nakon projekta mladi će biti osnaženi da nastave dalji rad sa decom i da pokreću nove inicijative.