Home [njuz] Podrška Mirjani Karanović

Podrška Mirjani Karanović

29
0

mirjana_karanovic.jpgPovodom teksta koji je tabloid Kurir objavio u petak, 21. septembra o glumici Mirjani Karanović, oglasilo se Jugoslovensko Dramsko pozorište koje je matična kuća popularne glumice. Nećemo prenositi delove teksta upućene glumici i profesoru Akademije umetnosti BK, jer smatramo da je ispod svakog nivoa preneti makar jedno slovo teksta koji na

teksta koji na najbezočniji način napada i blati ljude. Prenosimo saopštenje JDP i izražavamo svoju solidarnost sa prof. Karanović uz poziv vlastima da reaguju na tekstove koje ruše ugled i dostojanstvo ljudi i propagiraju versku, nacionalnu i bilo koju drugu vrstu mržnje uz poziv na linč.

"Mirjana Karanović, prvakinja Jugoslovenskog Dramskog Pozorišta, jedna od naših najvećih glumica, dobitnica značajnih domaćih i medjunarodnih priznanja za svoj izuzetan doprinos pozorištu i filmu, ponovo je meta napada dnevnog lista Kurir. List Kurir, u svom izdanju od 21. septembra 2007. godine, ponovo se na najružniji način obrušava na našu veliku glumicu: u tekstu koji potpisuje novinar I. Djukić, list difamacijama, uveredama, prostaklucima i direktnim govorom mržnje, obmanjuje javnost i prlja ugled naše prvakinje, naše kuce, ali i naše celokupne kulturne javnosti.

Izražavamo solidarnost sa Mirjanom Karanović, poštovanje za njen umetnički ugled, za njenu poziciju nezavisnog intelektualca i pozivamo celokupnu javnost da jednom konačno podigne svoj glas protiv terora tabloidnog i novinarstva, koji – i ovakvim tekstom – otvoreno promoviše zločine i njihove počinioce, ponižavajući time svoje gradjane i čitavu zemlju. Mirjana Karanović je jedna od naših najvećih umetnica, ponosni smo što je članica nase kuće. Jugoslovensko Dramsko Pozorište"

{YouTubeVideo id=O2z2JmEV_Ws}