Home Saveti od iskusnih Besplatna Rails Girls Beograd radionica web programiranja

Besplatna Rails Girls Beograd radionica web programiranja

183
0

Zanima te tehnologija, programiranje, učenje novih programskih jezika i framework-a? Ili možda ne znaš ništa o tome, a želela bi da probaš (jer dok god ne probaš, ne znaš da li ti se dopada i koliko bi dobra bila u tome)?

Ukoliko je to slučaj, Rails Girls Beograd radionice su pravo mesto za tebe. Bez obzira na to koliko imaš godina, da li imaš pređašnje iskustvo u programiranju ili ne, ovaj program je napravljen tako da ti tokom dva dana pruža uvid u to kako izgleda web programiranje koristeći Ruby on Rails tehnologiju (veoma dragu startapima). Radionica je koncipirana tako da tokom dva dana učesnice rade sa mentorima i mentorkama u malim grupa, gde uz njihovu pomoć uče da prave jednostavnu aplikaciju. Rails Girls radionice nisu kurs, prekvalifikacija ili obuka, već prilika da se učesnice upoznaju sa određenom tehnologijom, alatima, spoznaju njihove mogućnosti i otkriju da li imaju afiniteta ka programiranju. Za one koje imaju predznanje o web programiranju, ovo je svakako šansa da se upoznaju sa novim programskim jezikom.

Rails Girls Beograd zajednica postoji od 2013. i do sad je organizovala preko 10 besplatnih radionica za više od 400 učesnica. Zahvaljujući radionicama neke od devojaka su podstaknute radionicama nastavile sa učenjem RoR-a, počele da uče srodne tehnologije, dobile prakse ili zaposlenje u partnerskim kompanijama, vratile se kao mentorke na narednim izdanjima.

RGB radionice se održavaju 2 puta godišnje, a od 2016. godine organizujemo i posebno izdanje namenjeno samo tinejdžerkama. Jedna takva radionica se nedavno desila i to 2. i 3. juna u ICT Hub-u. Rails Girls ideja se nakon Beograda proširila i na Novi Sad, Zrenjanin, Niš i Kraljevo, gradeći zajednice na lokalnom nivou.

Ove godine, VIP Mobile je prepoznao značaj ovakvog vida neformalne edukacije i okupljanja i podržao na godišnjem nivou Rails Girls radionice koje će se održavati do kraja godine u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu i Zrenjaninu.

Naredna radionica koja će se desiti zakazana je za 23. i 24. jun u ICT Hub-u (Kralja Milana 10). Prijave će biti otvorene do 17. juna, a ovde je moguće prijaviti se za učešće.

Više informacija o RGB radionici možete pronaći na sajtu, kao i na društvenim mrežama FB, TW i IG uz #railsgirlsbeograd