Home [ muviz ] Dodeljene MTV Video Music Awards

Dodeljene MTV Video Music Awards

42
0

 Justin Timberlake je trijumfovao na dodeli MTV Video Music Awards koje su dodeljene 9. septembra u Las Vegasu. On je osvojio četiri nagrade uključujući i nagradu za najboljeg muškog izvođača. Dodelu nagada generalno je obeležila konfuzija, jer su se nastupi dešavali u glavnoj sali i u apartmanima Palms Casino Resort koji su često bili prekidani drugim nastupima.

Justin Timberlake, Foo Fighters, Timbaland, Kanye West i Fall Out Boy su bili domaćini zasebnih zabava u apartmanima gde su se održavali nastupi. Dodelu nagrada je otvorio povratnički nastup Britney Spears koja je izvela novi singl ‘Gimme More’. Za vreme nastupa, koji trenutno svi nazivaju najgorim u istoriji dodele nagrada, Britney je izgledala izgubljeno, a nije čak mogla ni da sinhronizuje otvaranje usta sa matricom.

Rihanna je dobila nagradu za  ‘Monster Single Of the Year’ dok je Justin dobio nagradu  u kategoriji ‘Quadruple Threat Of the Year Award’.

50 Cent i Kanye West su predstavili dobitnika nagrade u kategoriji  ‘Most Earth Shattering Collaboration Award’ koja je pripala Shakira-i i Beyonce za singl ‘Beautiful Liar’. Fall Out Boy su dobili nagradu za najbolju grupu. Fergie je dobila nagradu za najboljeg ženskog izvođača dok je nagrada za najboljeg novog umetnika otišla u ruke grupi Gym Class Heroes. Kanye West je ponovo napravio scenu na dodeli MTV nagrada pošto nije osvojio nijednu nagradu iako je bio niminovan u pet kategorija. Novi napad besa desio se pred predstavnicima medija kada je izjavio da više neće doći na dodelu MTV nagrada. "Čoveče, dve godine za redom, dajte crnom čoveku šansu. Puno se trudim čoveče, imam album na prvom mestu liste" rekao je West. Kanye West je napravio incident i prošle godine na dodeli MTV Europe Awards kada je upao na scenu pošto nije dobio nagradu za najbolji spot. Takođe je došlo i do incidenta između Kid Rock-a i Tommy Lee-ja koji su bivši muževi Pamele Anderson koja je bila prisutna na dodeli nagrada. Posle incidenta obezbeđenje je dozvolilo da Kid Rock ostane na dodeli nagrada doj je Tommy Lee izbačen.

Spisak nagrađenih:

Video of the Year
» Rihanna (featuring Jay-Z): "Umbrella"

Male Artist of the Year
» Justin Timberlake: "Let Me Talk To You/ My Love," "SexyBack" (featuring Timbaland), "What Goes Around … Comes Around"

Female Artist of the Year
» Fergie: "Big Girls Don't Cry (Personal)," "Glamorous" (featuring Ludacris), "Fergalicious" (featuring Will.I.Am)

Best New Artist
» Gym Class Heroes: "Clothes Off," "Cupid's Chokehold/ Breakfast in America"

Best Group
» Fall Out Boy: "This Ain't a Scene, It's an Arms Race," "Thnks Fr Th Mmrs"

Most Earthshattering Collaboration
» Beyoncé and Shakira: "Beautiful Liar"

Quadruple Threat of the Year
» Justin Timberlake

Monster Single of the Year
» Rihanna (featuring Jay-Z): "Umbrella"

Best Director
» Justin Timberlake: "What Goes Around … Comes Around" (director: Samuel Bayer)

Best Editing in a Video
» Gnarls Barkley: "Smiley Faces" (editor: Ken Mowe)

Best Choreography in a Video
» Justin Timberlake: "My Love" (choreographer: Marty Kudelka)