Home [treninzi] Poziv na za učešće na treningu KOLIKO KOŠTA(M)?

Poziv na za učešće na treningu KOLIKO KOŠTA(M)?

222
0

Grupa “Hajde da…” poziva zainteresovane da se prijave za učešće na sedmodnevnom treningu “Koliko košta(m)?” koji ima za cilj osnaživanje članova organizacija civilnog društva i neformalnih grupa da koriste veštine performansa ili kratke video zapise (snimke mobilnim telefonima ili drugom jednostavnijom opremom) kako bi ukazali na neke probleme u društvu, kao i na negativne pojave koje primećuju u samom civilnom sektoru.

Trening će biti prilika da se pokaže da je moguće sprovesti kampanju za uočavanje i smanjenje tih pojava bez ulaganja velike količine novca u konferencije, sajmove ili plaćanje prostora na televiziji. Na taj način, tehnike performansa i kratkih video zapisa postaju instrument za zastupanje i podizanje svesti, a informacije postaju dostupne ne samo unutar civilnog sektora, već u najširoj zajednici.

Trening se sastoji iz tri dela:

– na prvom delu treninga učesnici će imati priliku da iznesu i istraže potrebe i izazove sa kojima se susreću. Promišljaće se o civilnoj hrabrosti, (auto)cenzuri, etici, fašizmu, ekstremizmu, odnosu centara moći i pojedinaca, korupciji, aktivizmu, ličnim vrednostima…

– drugi deo treninga će se upravo baviti time kako da učesnici kreiraju performanse ili kratke video zapise, kojima mogu da povećaju vidljivost i ukažu na izazove u društvu.

– na samom kraju treninga, performansi i kratki filmovi biće izvedeni/prikazani 16. maja u Sremskim Karlovcima/Novom Sadu. Nakon treninga, produkti će biti prikazani u Knjaževcu (datum će biti izabran u zavisnosti od raspoloživosti učesnika/ca).

Trening će biti realizovan od 10. do 16. maja godine u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima.

Rok za prijavljivanje je 23. april, a potrebno je poslati popunjen prijavni formular (u prilogu) i pismo preporuke (izdaje organizacija, u slobodnoj formi), na adresu suzana@hajdeda.org.rs

Nakon selekcije, izabrani učesnici će biti kontaktirani najkasnije do 29. aprila.

Svim izabranim učesnicima biće pokriveni troškovi prevoza, ishrane i smeštaja.

Kontakt za dodatna pitanja: Suzana Krstić, suzana@hajdeda.org.rs, 011 3233634.

Trening se realizuje uz finansijsku podršku Međunarodnog centra Olof Palme, u okviru projekta “Autentični aktivizam po meri lokalne zajednice”.