Home [ volontiranje ] Volontiranje na poziciji terenski radnik/ca Programa obrazovanja

Volontiranje na poziciji terenski radnik/ca Programa obrazovanja

135
0

“Centar za integraciju mladih” otvara konkurs za volontere na poziciji terenskih radnika/ca u okviru Programa obrazovanja. Ukoliko želite da naučite principe terenskog rada i rada u neformalnim naseljima, sa decom koja su u riziku da postanu deca uključena u život i/ili rad na ulici i steknete praktično iskustvo uz mentorsku podršku – ovo je program za vas!

Program radi sa predškolcima i prvacima iz neformalnih naselja na teritoriji beogradske opštine Palilula i primarno je fokusiran na uključivanje ove dece u obrazovni sistem. Terenski rad predstavlja osnovu na kojoj su bazirani svi naši programi i kao takav izuzetno je važan. Terenski rad podrazumeva rad u samim naseljima sa decom i porodicama: vođenje dece u obrazovnu ustanovu i nazad, medijacija između ustanove i porodica, motivacija dece i roditelja, vođenje na vannastavne aktivnosti (radionice, pozorište, ZOO vrt, igrališta i sl.), rad na pribavljaju dokumentacije, prećenje u institucije (policija, Dom zdravlja, Centar za socijalni rad), usmereni razgovori i aktivnosti i drugo…

Ugovor o volontiranju potpisuje se na 3 meseca nakon čega je moguće dobiti potvrdu o volontiranju. Angažman obuhvata 4 sata nedeljno, odnosno dva izlaska na teren. Smene su svakog radnog dana u 7:30, 11:30 ili 15:30 pri čemu se terenski radnici odlučuju za dve koje im najviše odgovaraju i one ne moraju biti u istom danu. Prethodno znanje i iskustvo nije neophodno. Rad na terenu podrazumeva prolaženje obavezne obuke o terenskom radu, stalnu mentorsku podršku u toku volontiranja i niz drugih fakultativnih obuka i radionica u cilju jačanja kapaciteta terenskog tima.

Za sve dodatne informacije pišite na: nemanja.marinovic.ppp@gmail.com
i posetite naš sajt: www.cim.org.rs

Konkurs je otvoren do 30. aprila, a prijava je preko online prijavnog formulara.