Home [njuz] Drugi upisni rok za studente od 1. do 20. septembra

Drugi upisni rok za studente od 1. do 20. septembra

29
0

sample_1.gifDrugi upisni rok na fakultetima Univerziteta u Srbiji počeće formalno u subotu 1. septembra. Prijava kandidata na Univerzitetu u Beogradu je 3. i 4. septembra. Upisni rok će trajati do 20. septembra, a kandidati će prijemne ispite polagati 5, 6. i 7. septembra.

U drugom upisnom roku za školsku 2007/2008. godinu na fakultetima Univerziteta u Beogradu ostalo je ukupno 2.244 slobodnih mesta na 19 fakulteta.
Posle prvog upisnog roka, na Biološkom, Građevinskom i Elektrotehničkom fakultetu ima mesta samo za samofinansirajuće studente.
Na Poljoprivrednom fakultetu ima mesta za 12 studenata iz budžeta i za 182 koji sami plaćaju školarinu, na Mašinskom fakultetu za 169 studenata iz budžeta i 25 samofinansirajućih, dok na Matematičkom fakultetu ima mesta za 67 budžetskih i 173 samofinansirajućih studenata.

Slobodnih mesta ima i na Pravoslavno-bogoslavskom, Rudarsko geološkom, Šumarskom i Hemijskom fakultetu.
Beogradski univerzitet je omogućio srednjoškolcima koji ni posle drugog upisnog roka ne upišu željeni fakultet a položili su prijemni ispit da konkurišu za upis na srodne fakultete koji nisu ispunili upisnu kvotu.

Izvor: RTS