Home [treninzi] Letnja škola atlantskih integracija

Letnja škola atlantskih integracija

67
0

Atlantski savet Srbije uz podršku ambasade SAD u Beogradu organizuje prvu “Letnju školu atlantskih integracija” u Srbiji. Škola će biti održana u Kovačici, od 3. do 7. jula 2017. godine i namenjena je mladim, društveno aktivnim ljudima, studentima i članovima omladina političkih partija.

 

Cilj ovog projekta je da mladima približi aktuelni process evroatlantskih integracija kroz koji Srbija trenutno prolazi ali i da predoči sve benefite i izazove sa kojima su se suočavale druge države na tim putu. Tokom trajanja škole planirane su posete državnim institucijama i muzejima, a učesnicima će se u Kovačici obratiti i predstavnici brojnih diplomatsko-konzularnih misija, bivši članovi Evropskog parlamenta kao i istaknuti stručnjaci iz regiona.

Svi zainteresovani za učešće na ovogodišnjoj letnjoj školi, svoje prijave (CV i kraće motivaciono pismo) mogu poslati do 22. juna na e-mail adresu office@atlanticcouncil.rs, sa naznakom “Prijava za letnju školu”.

Kandidati koji budu odabrani za učešće na ovogodišnjem projektu, biće detaljno upućeni u program predstojeće škole i blagovremeno obavešteni o svim neophodnim detaljima.

Troškovi organizovanog prevoza od Beograda do Kovačice i nazad, kao i smeštaja na bazi punog pansiona pokriveni su od strane organizatora.

Radni jezik je srpski, a tokom predavanja na engleskom, biće obezbeđen simultani prevod.

Sve aktivnosti, osim poseta institucijama, biće realizovane u turističkom naselju “Relax” (http://www.relax-kovacica.com)